Financieel gezond Catharina Ziekenhuis investeert in de toekomst

0
1244
CRM_DSC5912-b

Het Catharina Ziekenhuis kijkt tevreden terug op 2017. Door onafhankelijke instanties werd bevestigd dat het ziekenhuis veilige en goede zorg levert. Patiënten waardeerden de zorg met gemiddeld een 8,4*. Financieel is de basis solide.

Het ziekenhuis heeft in het jaar 2017 een operationeel resultaat geboekt van € 12,2 miljoen euro. Dat resultaat is gelijk aan het operationeel resultaat over 2016. Dit resultaat is mede gerealiseerd door het besparingsprogramma Slimfit, waarin het ziekenhuis in drie jaar tijd structureel € 24,0 miljoen bespaart. Dat programma loopt op koers en wordt naar verwachting met goed resultaat in 2018 afgerond. Door incidentele meevallers – zoals een definitieve afrekening met zorgverzekeraars over voorgaande jaren – en uitgestelde investeringen komt het totale resultaat over 2017 uit op € 20,4 miljoen.

Nieuw EPD voor Catharina Ziekenhuis

Voor 2018 staan enkele grote, belangrijke investeringen op het programma. In november van dit jaar gaat het nieuwe Elektronische Patiënten Dossier (EPD) live. En onlangs is een nieuw state-of-the-art datacentrum opgeleverd, waar patiëntgegevens veilig bewaard worden. Met name door de implementatiekosten van het nieuwe EPD is de verwachting dat het resultaat over 2018 lager zal uitvallen.

Meer over dit onderwerp in bijgevoegd persbericht. Bekijk het online Jaaroverzicht 2017.

Bron: CzE

Vorig artikelHuidkanker: Bescherming tegen zon is en blijft het beste advies
Volgend artikel31 mei is wereld niet roken dag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.