Sanofi vestigt zich in Amsterdam

Sanofi, een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidszorg, gaat in Nederland al zijn activiteiten en medewerkers huisvesten op e?e?n locatie in Amsterdam. Per november zullen ca. 200 medewerkers van Sanofi Gouda en 300 collega’s van de Nederlandse vestiging en het Europese hoofdkantoor van Sanofi Genzyme in Naarden hun intrek nemen in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC).

Amsterdam Health & Technology Center nieuwe thuisbasis Sanofi

Het nieuwe kantoor wordt de thuisbasis voor medewerkers met meer dan 20 nationaliteiten. De keuze voor het AHTC is gemaakt vanwege het creatieve en internationale karakter van Amsterdam. Dit sluit naadloos aan bij Sanofi als internationale ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Het AHTC ligt tegenover het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam-Zuidoost.

“Dat Sanofi straks letterlijk naast een plek zit waar mensen naar toe gaan voor gezondheidszorg past bij het karakter van ons bedrijf als partner in zorg voor gezondheid. Dat karakter blijkt ook uit onze investeringen in de ontwikkeling van nieuwe vaccins en geneesmiddelen. In de hoofdstad, tevens gastheer van het te vestigen European Medicines Agency (EMA), verwacht ik dat onze 500 medewerkers zich snel thuis zullen voelen”, aldus Bert de Jong, Country Chair Sanofi Nederland.

Breed scala aan zorgactiviteiten

Sanofi concentreert een breed scala aan Nederlandse activiteiten in Amsterdam: klinische ontwikkeling, registratie en activiteiten verbonden aan vaccins, zelfzorggeneesmiddelen en de therapeutische gebieden waarin Sanofi zorgoplossingen aanbiedt, zoals diabetes, cardiovasculair, zeldzame ziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie.

Europees hoofdkantoor Sanofi Genzyme

Met de verhuizing zal ook het Europese hoofdkantoor van Sanofi Genzyme, de Specialty Care business unit van Sanofi, gevestigd zijn in het Amsterdam Health & Technology Center. De nieuwe locatie ligt centraal en is gemakkelijk bereikbaar – ook voor buitenlandse bezoekers.

Sanofi werkt elke dag opnieuw aan oplossingen voor mensen met gezondheidsproblemen. Sanofi is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat mensen helpt die te maken krijgen met een zeldzame ziekte, maar ook miljoenen mensen met langdurige chronische aandoeningen. Ruim 100.000 medewerkers van Sanofi in 100 landen spannen zich in om wetenschappelijke innovatie om te zetten in zorgoplossingen overal ter wereld. Sanofi streeft ernaar om rond 2020 jaarlijks 6 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, therapieën en vaccins1.

Referenties:1 https://www.sanofi.com/en/about-us/sanofi-at-a-glance/

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen