Sanofi vestigt zich in Amsterdam

0
5559

Sanofi, een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidszorg, gaat in Nederland al zijn activiteiten en medewerkers huisvesten op e?e?n locatie in Amsterdam. Per november zullen ca. 200 medewerkers van Sanofi Gouda en 300 collega’s van de Nederlandse vestiging en het Europese hoofdkantoor van Sanofi Genzyme in Naarden hun intrek nemen in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC).

Amsterdam Health & Technology Center nieuwe thuisbasis Sanofi

Het nieuwe kantoor wordt de thuisbasis voor medewerkers met meer dan 20 nationaliteiten. De keuze voor het AHTC is gemaakt vanwege het creatieve en internationale karakter van Amsterdam. Dit sluit naadloos aan bij Sanofi als internationale ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Het AHTC ligt tegenover het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam-Zuidoost.

“Dat Sanofi straks letterlijk naast een plek zit waar mensen naar toe gaan voor gezondheidszorg past bij het karakter van ons bedrijf als partner in zorg voor gezondheid. Dat karakter blijkt ook uit onze investeringen in de ontwikkeling van nieuwe vaccins en geneesmiddelen. In de hoofdstad, tevens gastheer van het te vestigen European Medicines Agency (EMA), verwacht ik dat onze 500 medewerkers zich snel thuis zullen voelen”, aldus Bert de Jong, Country Chair Sanofi Nederland.

Breed scala aan zorgactiviteiten

Sanofi concentreert een breed scala aan Nederlandse activiteiten in Amsterdam: klinische ontwikkeling, registratie en activiteiten verbonden aan vaccins, zelfzorggeneesmiddelen en de therapeutische gebieden waarin Sanofi zorgoplossingen aanbiedt, zoals diabetes, cardiovasculair, zeldzame ziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie.

Europees hoofdkantoor Sanofi Genzyme

Met de verhuizing zal ook het Europese hoofdkantoor van Sanofi Genzyme, de Specialty Care business unit van Sanofi, gevestigd zijn in het Amsterdam Health & Technology Center. De nieuwe locatie ligt centraal en is gemakkelijk bereikbaar – ook voor buitenlandse bezoekers.

Sanofi werkt elke dag opnieuw aan oplossingen voor mensen met gezondheidsproblemen. Sanofi is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat mensen helpt die te maken krijgen met een zeldzame ziekte, maar ook miljoenen mensen met langdurige chronische aandoeningen. Ruim 100.000 medewerkers van Sanofi in 100 landen spannen zich in om wetenschappelijke innovatie om te zetten in zorgoplossingen overal ter wereld. Sanofi streeft ernaar om rond 2020 jaarlijks 6 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, therapieën en vaccins1.

Referenties:1 https://www.sanofi.com/en/about-us/sanofi-at-a-glance/