VUmc jaarresultaat 2017 € 31,5 miljoen

VUmc heeft over 2017 een jaarresultaat geboekt van € 31,5 miljoen (2016 € 13,9 miljoen). De totale opbrengsten stegen in 2017 met 42 miljoen naar € 830 miljoen (2016: € 788 miljoen). Dat blijkt uit de jaarrekening over 2017, die VUmc vandaag bekend heeft gemaakt. VUmc is na vier jaar bezuinigingen weer financieel gezond maar let blijvend op de kosten. Ook blijft de organisatie erop toezien dat de afspraken met verzekeraars voldoende compensatie bieden voor gemaakte kosten.

Het verbeterde financiële resultaat over 2017 is vooral veroorzaakt door een combinatie van bezuinigingen, verbeterde beheersing van kosten en enkele incidentele baten. VUmc blijft voldoen aan alle bankenratio’s. De solvabiliteit steeg over 2017 naar 26,2% (2016: 24,2%). De baten uit patiëntenzorg stegen naar € 480 miljoen (2016: € 452 miljoen). Voor het medisch wetenschappelijk onderzoek verwierf VUmc in 2017 € 188 miljoen subsidies (2016: € 183 miljoen).

Samenwerking met het AMC

Op 5 september 2017 kreeg VUmc goedkeuring van de mededingingsautoriteit ACM om de samenwerking met het AMC om te zetten in een bestuurlijke fusie, die op 7 juni 2018 gaat plaatsvinden. Daarnaast heeft VUmc in 2017 de samenwerking met regionale ziekenhuizen en andere zorgpartners verder versterkt.

Voor onderwijs en onderzoek behaalde VUmc in 2017 opnieuw zeer goede resultaten. Bij de opleidingen behaalde de bachelor geneeskunde een gedeelde eerste plaats bij de Nationale Studenten Enquête. Op het gebied van de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek staat VUmc onverminderd hoog genoteerd.

VUmc in 2018

Voor 2018 verwacht VUmc eveneens een positief resultaat, rekening houdend met aanzienlijke investeringen, waaronder de bouw van het Imaging Center, waar met behulp van nieuwe beeldvormende technieken bij patiënten veel nauwkeuriger diagnoses en behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Ook gaat VUmc in 2018 door met het analyseren van mogelijkheden om zo doelmatig mogelijk in alliantieverband met AMC te werken.

Bron: VUmc

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen