Den Haag haalt ICT&health World Conference binnen

Array

Wereldwijde zorgvernieuwing centraal in World Forum Den Haag op vrijdag 22 juni

Op vrijdag 22 juni vindt in World Forum The Hague het grootste kennis- en innovatie-evenement voor zorgprofessionals in Nederland plaats: ICT&health World Conference. Zorginstellingen en -professionals van over de hele wereld komen bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen. Het volledige programma is nu bekendgemaakt en telt ruim 32 sessies met verschillende internationale sprekers, waaronder de Amerikaanse verpleegkundig econoom, trendsetter en voorvechter van de EntrepreNurse-beweging Shawna Butler. Ook wordt tijdens de ICT&health World Conference het nieuwe, baanbrekende systeem MedMij gelanceerd, dat medische gegevens makkelijker inzichtelijk maakt voor patiënten. De internationale conferentie is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals en -studenten.

Bestaat het ziekenhuis in 2030 nog wel? Wat betekent e-health voor de toekomst van onze zorg? Wat zijn de best practices op het gebied van zorgtechnologie en hoe kunnen deze voorbeelden in de praktijk worden gebracht? Het zijn allemaal vragen die tijdens de ICT&health World Conference worden belicht. Hoewel Nederland wereldwijd vooroploopt in de zorginnovatie, blijkt opschalen in de sector een uitdaging. Daarom worden zorginstellingen, -professionals, -ontwikkelaars, kennis- en onderzoeksinstituten en overheden van over de hele wereld op 22 juni bij elkaar gebracht om te verbinden, elkaar te inspireren en kennis over te dragen.
Founder van ICT&health Tom Xhofleer: ‘Meer dan ooit is het van belang om inzichtelijk te maken hoe de toekomst van de zorg eruit ziet. Tijdens de ICT&health World Conference worden internationale verbindingen gemaakt en wordt kennis uitgewisseld, zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Nederland is toonaangevend op het gebied van zorginnovatie. Juist daarom kan een evenement van deze omvang hier plaatsvinden.’

Exclusieve keynotes en baanbrekende lanceringen

Het dagprogramma is uiteenlopend. Zo slaat de Amerikaanse verpleegkundig econoom Shawna Butler in een bevlogen keynote een brug tussen de klinische praktijk, digitale innovatie en patiëntervaring. Leonard Witkamp, professor van het Academic Medical Center (AMC), gaat in op de toekomst van de zorg, die meer gebaseerd is op preventie dan genezen. Tijdens de conferentie wordt tevens het nieuwe afsprakenstelsel MedMij gelanceerd. Patiënten beheren daarmee zelf hun medische dossier en hebben te allen tijde een gedetailleerd overzicht van hun ziektegeschiedenis vanuit het huisartsendossier. Ook zijn er verschillende leveranciers aanwezig die hun innovatieve en bewezen oplossingen voor problemen in de zorgsector demonstreren. Voormalig politica Lea Bouwmeester is dagvoorzitter van het evenement.

Den Haag: perfecte gastgemeente voor internationale zorgconferentie

Dat de ICT&health World Conference uitgerekend in Den Haag plaatsvindt, komt niet uit de lucht vallen. Tom Xhofleer: ‘De landelijke ICT&health Conference die in januari jongstleden in Utrecht plaatsvond, was uit zijn jasje gegroeid. Voor deze World Conference moesten we daarom op zoek naar een stad met internationale allure en een locatie van formaat. Zo kwamen we bij World Forum The Hague uit. Den Haag werkt actief aan het verbinden en samenbrengen van partijen bij zorginnovatie en opschaling en kijkt over de stadsgrenzen heen. Onze gedeelde ambitie en de internationale uitstraling van Den Haag als stad van Vrede, Recht en Veiligheid maken het de perfecte locatie voor de conferentie.’
Datum:                      Vrijdag 22 juni 2018
Locatie:                     World Forum The Hague
Openingstijden:         Van 10:00 uur tot 22:00 uur
Entree:                      Gratis voor professionals werkzaam in de zorg.
                                  Gratis voor studenten in de zorg
                                 € 395,- voor bedrijven en overige belangstellenden
Aanmelden via:         www.icthealthevents.nl

Over ICT&health World Conference

De ICT&health World Conference heeft een economisch en maatschappelijk doel en bevat daarom een stevig sprekersprogramma, diepgaande sidesessies en een innovatieplein. Op het programma staan onder andere keynotes van Shawna Butler, Erik Gerritsen, Katherina Martin Abello en Ron Roozendaal. Verder zijn er talloze netwerkmogelijkheden, worden samenwerkingen en investeringen aangewakkerd en krijgen internationale partners te zien welke kennis en mogelijkheden er zijn om zich in Nederland te vestigen en te ontwikkelen. Tot de bezoekers behoren onder andere overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorgprofessionals, patiënten, innovatieleiders, universiteiten, startups, scale-ups en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en het sociale ondernemerschap. Bekijk het volledige programma op www.icthealthevents.nl

Over ICT&health

ICT&health is een onafhankelijk platform, dat in samenspraak met een Redactieraad van zorgprofessionals off- en online kennis deelt. De raad bestaat uit overheidsbeleidsmakers, zorgbestuurders, toezichthouders, belangenorganisaties, medici, zorgprofessionals, patiënten, wetenschappers, onderwijsinstituten, onderzoekers, ontwikkelaars en CEO’s van gerespecteerde leveranciers. ICT&health wordt geraadpleegd door bestuur en raad van toezicht van ziekenhuizen en klinieken, medici, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, hoofden inkoop/financiën /investeringen/ ICT, overheid, gemeentes en zorggerelateerde bedrijven en ontwikkelaars.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen