Motorclub Roving Spirit aanwezig bij officiële opening kinderpolikliniek

Array

Op woensdag 6 juni werd de nieuwe kinderpoli: Saxenburgh Groei in Hardenberg officieel geopend. Motorclub Roving Spirit uit Slagharen was hierbij aanwezig. Een grote afvaardiging van de motorclub kwam op de motor naar de nieuwe kinderpoli om het resultaat te bewonderen. Mede dankzij de grote gift van €15.000,00 kon de poli worden ingericht.

Gift

De gift van motorclub Roving Spirit kwam voort uit het Bike Building project. Een project in samenwerking met DTC uit Daarle en MC Motorhead uit Hoogeveen waarbij drie oude motoren werden omgetoverd tot goed rijdende unieke kleurrijke machines. Via lotenverkoop werd in recordtijd het beoogde bedrag van 15.000 euro binnengehaald voor de nieuwe spel- en observatieruimte van het Röpcke-Zweers-Ziekenhuis in Hardenberg.

Netty Westerhof-Haverkort: “We hebben van de gift de observatieruimte van de kinderpoli waar de medisch pedagogen de kinderen begeleiden ingericht! Naast divers spel- en verwerkingsmateriaal hebben we ook apparatuur aangeschaft. Waaronder een VR (Virtual Reality) bril die we bij kinderen willen inzetten die een pijnlijke of nare ingreep moeten ondergaan en daarmee minder stress, angst en pijn ervaren.”

De kinderpoli beschikt vanaf heden het nieuwste model. “Waarschijnlijk het eerste ziekenhuis van Nederland die deze bril heeft!” aldus Netty. Ook gaan we met deze gift Video Interactie Begeleiding (VIB)  opstarten. Hierbij worden filmopnames van kinderen en hun ouders gemaakt om de interactie en de hechting te bevorderen. Bijvoorbeeld bij vroeg geborenen. Netty: “Het spreekt voor zich dat we hier heel blij mee zijn! Het biedt ons ook voor de toekomst veel mogelijkheden om de kinderen (en hun ouders) zo goed mogelijk te kunnen begeleiden gedurende een periode van ziek zijn of lichamelijk klachten.”

Foto: ontvangst VR (Virtual Reality) bril 

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen