Staatssecretaris Paul Blokhuis start samen met zangeres Jennie Lena campagne om postnatale depressie bespreekbaar te maken

Array

Postnatale depressie (postpartum depressie) is de meest voorkomende aandoening bij pas bevallen vrouwen. In Nederland ontwikkelt 1 op de 8 moeders deze vorm van depressie.

Bespreekbaar

Veel vrouwen vinden het lastig om hun situatie aan te kaarten bij vrienden of familie. Ze willen hen niet belasten en zijn bang dat anderen hen als slechte moeder beschouwen. Dit terwijl veel omstanders de vrouwen wel degelijk willen steunen. Daarom start het ministerie van VWS (Volksgezondheid) donderdag 14 juni 2018 een campagne om postnatale depressie (formeel postpartum depressie, PPD) bespreekbaar te maken.

Campagne

De campagne valt onder de Hey-vlag waarmee depressie bespreekbaar moet worden. Bij het Centrum Jeugd en Gezin licht staatssecretaris Paul Blokhuis het belang van de campagne toe. Ook gaat hij in gesprek met zangeres Jennie Lena die na de bevalling van haar dochter zelf een postnatale depressie ontwikkelde. Zij vertelt hoe belangrijk het was dat vrienden het gesprek begonnen over haar symptomen van postpartum depressie.

De vrouw op de foto is willekeurig gekozen.

Bron: Ministerie VWS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen