‘Over leven met kanker’ een dag lang live vanuit het Catharina Ziekenhuis

Array

Samen met Omroep Brabant staat het Catharina Kanker Instituut donderdag 21 juni stil bij het tienjarig bestaan van het Instituut. Onder de naam ‘Over leven met Kanker’ wordt de hele dag op radio, tv en internet stil gestaan bij kanker. Patiënten, specialisten en andere zorgverleners komen aan het woord en delen hun verhaal ‘over leven met kanker’.

Haardonatie

Verslaggevers van Omroep Brabant kijken mee achter de schermen van het Catharina Kanker Instituut, doen live verslag van operaties en volgen de reis van de patiënt door ons ziekenhuis. Ook worden Brabanders opgeroepen om hun haar te doneren voor pruiken voor patiënten die vanwege chemotherapie hun haar hebben verloren. Voor de actie worden mensen gezocht die minimaal 30 centimeter haar kunnen missen. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar [email protected].

Over leven met Kanker

De speciale dag begint donderdag 21 juni om 06.00 uur op Omroep Brabant Radio. Van 10.00-13.00 uur wordt het tv-programma ‘Brabants Bont’ live uitgezonden uit de centrale hal van het ziekenhuis. Daarna gaan verslaggevers nog tot 19.00 uur door op Omroep Brabant Radio. Om 17.30 uur schuiven specialisten aan bij het tv-nieuws. En ook op social media wordt uitgebreid aandacht besteed aan ‘Over leven met kanker’. Zo worden er twee live-operaties voorbereid, die te volgen zijn op de website van het ziekenhuis en op Facebook.

Meer informatie: www.catharinaziekenhuis.nl/overlevenmetkanker.

Bron: Catharina Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen