Amphia, specialisten in handchirurgie

Array

Orthopedisch chirurg in Amphia Bertram The is onlangs geslaagd voor het Europees handexamen. Er zijn maar weinig orthopedisch chirurgen in Nederland die als European Board Certified Hand Surgeon zijn geregistreerd. Hij is de negende orthopedisch chirurg in Nederland die dit examen heeft behaald en de derde chirurg binnen Amphia.

Hand- en polsklachten

“Voor de patie?nt hebben hand- en polsklachten vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Bij bijna elke beweging gebruik je je hand of pols. De problemen vroegtijdig herkennen en de patie?nt optimaal behandelen hebben altijd de hoogste prioriteit. Ik ben trots dat ik door het behalen van het Europees handexamen patie?nten optimaal kan behandelen”, aldus Bertram The.

Kennis en ervaring vereist

De eisen om toegelaten te worden tot het handexamen zijn streng. Kandidaten moeten een specialisatie in orthopedische of plastische chirurgie hebben voltooid. Zij moeten beschikken over microchirurgische operatieve vaardigheden, ervaring hebben met reconstructies van handletsels en de behandeling van andere aandoeningen in de hand. Denk hierbij aan ongevallen, artrose en tumoren. Ook aantoonbare wetenschappelijke inspanningen -publicaties op het gebied van handchirurgie- zijn een voorwaarde. The werkte 2,5 jaar in het buitenland om superspecialist te worden en heeft jarenlange ervaring opgedaan als handchirurg in Amphia.

Europees handexamen

Het handexamen wordt afgenomen door examinatoren van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH), allen zeer ervaren handchirurgen. Gedurende twee dagen wordt de theoretische en praktische kennis op het gebied van de hand- en polschirurgie getoetst. De Europese Federatie adviseert zo veel mogelijk plastisch en orthopedisch chirurgen die handchirurgie bedrijven, zich verder te bekwamen en het examen te doen. Op die manier wil zij de handchirurgie naar een hoger niveau krijgen.

Medisch manager Orthopedie, Eric Hoebink: ”Amphia legt als topklinisch opleidingsziekenhuis de nadruk op topklinische zorg, wetenschap en opleiding. Het behalen van dit certificaat is hier een mooi voorbeeld van. Een onderstreping van de lijn die we als afdeling Orthopedie hebben ingezet.”

Foto: Bertram The

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen