Leefstijlcoaching definitief in de basisverzekering vanaf 2019

MARK Academy: Leefstijlcoaching definitief in de basisverzekering vanaf 2019
Met grote blijdschap heeft MARK Academy, Opleider van Leefstijl & Vitaliteit Specialisten, kennisgenomen van het besluit dat begeleiding door een Leefstijlcoach per 1 januari 2019 in de basisverzekering komt. Minister Bruins van Medische Zorg en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben bekendgemaakt dat vergoeding van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) definitief in het basispakket komt voor mensen met overgewicht.

Leefstijlcoaches

In 2007 voorzag MARK Academy al dat er in de toekomst een grote vraag zou gaan ontstaan naar hoogopgeleide integraal Leefstijlcoaches. Om die reden heeft MARK Academy de eerste Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach (GLI) ontwikkeld. Ruim 400 gediplomeerde MARK coaches hebben zich sindsdien aangesloten bij de beweging Van pillen naar Preventie.

Mijlpaal

Voor Nicole van het Bolscher, directeur en oprichter van MARK Academy, komt daarmee haar oorspronkelijke stip op de horizon steeds dichterbij. “Een belangrijke mijlpaal en een belangrijke volgende stap in de realisatie van mijn droom,” aldus een geëmotioneerde Van het Bolscher.

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

De GLI, het programma dat wordt opgenomen in de basisverzekering, bestaat uit acht groepsbijeenkomsten, een paar individuele leefstijlcoachgesprekken en een aantal terugkomsessies. In totaal krijgt een deelnemer twee jaar begeleiding. Aangezien meer dan de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht, zijn er veel extra Leefstijlcoaches nodig. Om in de groeiende behoefte te kunnen voorzien heeft MARK Academy het aantal beschikbare opleidingsplaatsen vertienvoudigd.

Meer informatie over de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach: https://www.markacademy.nl/services/post-hbo-registeropleiding-tot-integraal-leefstijlcoach/

Opgeven voor de Masterclass Van Pillen naar Preventie:
https://mark-academy-voor-leefstijl.webinargeek.com/masterclass-van-pillen-naar-preventie-met-integrale-leefstijl-en-vitaliteitscoaching

Bron: MARK Academy