Bevel voor tandartspraktijk 0900Dentist

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft een bevel opgelegd aan tandartspraktijk 0900Dentist in Amsterdam. Er mag per direct geen zorg meer worden verleend.

Ernstige tekortkomingen

Bij een bezoek op 27 en op 29 juni zag de inspectie ernstige tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie, zorg (dossiervoering), organisatie en taakdelegatie.

Deze tekortkomingen zijn dusdanig ernstig dat de veiligheid of gezondheid van patiënten in gevaar is. IGJ legt tandartspraktijk 0900Dentist een bevel op. Dat betekent dat de tandartspraktijk geen zorg mag verlenen totdat naar het oordeel van IGJ weer goede zorg kan worden verleend. Ook moet tandartspraktijk 0900Dentist haar patiënten informeren waar zij voor (spoedeisende) tandheelkundige zorg terecht kunnen.

Het bevel heeft een geldigheidsduur van 7 dagen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan dat nog verlengen.

Documenten

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen