FNV: Ook medewerkers MUMC+ Maastricht in actie voor goede cao

Enkele honderden werknemers van het MUMC+ in Maastricht onderbreken hun werk dinsdag 10 juli om hun onvrede te uiten over het uitblijven van een goede cao UMC. Ze doen dit tijdens een grote personeelsbijeenkomst, georganiseerd door onder andere FNV Zorg & Welzijn. De werknemers  eisen  meer waardering en respect in een goede cao. Het personeelstekort is zo hoog dat werknemers het werk, zowel fysiek als mentaal, niet meer aankunnen. Openstaande vacatures kunnen niet worden ingevuld, waardoor het draaien van overuren eerder normaal dan uitzonderlijk is geworden.

Personeelstekort leidt tot hoge werkdruk

Wilma Peters, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘De werknemers zetten zich ondanks de aanhoudende werkdruk al jaren met hart en ziel in voor een goede patiëntenzorg, maar de werkgevers lijken dat niet te waarderen. Daarom eisen ze nu een fatsoenlijke loonsverhoging, concrete afspraken over de aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling, want er moet veel meer jonger personeel bijkomen.’

Meer UMC’ers in actie

Ook in de andere UMC’s worden stiptheidsacties, ludieke acties en korte werkonderbrekingen door werknemers en FNV Zorg & Welzijn georganiseerd. Zo trapten medewerkers van het LUMC (Leiden) vandaag af met stiptheidsacties en volgen de collega’s van UMC Utrecht dinsdag. Deze acties duren tot  15 augustus (LUMC) en 25 juli (UMC Utrecht) Zolang de stiptheidsacties duren, verrichten medewerkers hun werkzaamheden conform hun arbeidsovereenkomst *. Bij het uitblijven van een goede cao sluiten mogelijk ook medewerkers van de andere 6 Universitair Medische Centra (UMC’s) aan.

Daarnaast worden er diverse ludieke acties georganiseerd. Zo hebben vandaag minimaal 200 artsen, verpleegkundigen, administratief medewerkers en andere collega’s een sit-in in het LUMC gehouden en luiden vandaag honderden collega’s in het UMC Utrecht in hun lunchpauze de noodklok bij de ingang van hun academisch ziekenhuis. Ook onderbraken ongeveer 450 werknemers in het UMC Groningen afgelopen donderdag hun werk om aandacht te vragen voor een goede cao. ijdens de acties staan en stonden in alle gevallen de patiëntveiligheid voorop.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. Er vallen ongeveer 60.000 mensen onder deze cao.


* Stiptheidsacties in het (LUMC en UMC Utrecht): Tijdens de stiptheidsacties verrichten medewerkers hun werkzaamheden conform hun arbeidsovereenkomst en genieten ze van alle koffie-, lunch- en theepauzes, zoals vermeld in hun rooster. Overwerk wordt niet meer verricht en het dienstenrooster mag tot tien kalenderdagen voor aanvang niet meer gewijzigd worden. Handelingen die plaatsvinden op de spoedeisende hulp, Intensive Care, de afdelingen neonatologie of acute psychiatrie en in de operatiekamers, dienen eerst afgerond te worden, voordat er pauzes mogen worden genomen. Op de overige afdelingen mag het werk worden overgedragen aan bevoegde collega’s.

Bron: FNV Zorg & Welzijn