Huisartsen en poliklinieken Coevorden verhuizen

In de week van 16 – 20 juli verhuizen de huisartsen en poliklinieken van de Saxenburgh Groep in Coevorden naar het nieuwe gezondheidscentrum De Veltstroom in het voormalig Waterschapsgebouw.

Vanwege de verhuizing zijn de poliklieken in Coevorden in de week van 16-20 juli gesloten. Patiënten hebben bericht ontvangen dat zij in die week voor hun afspraak in het ziekenhuis in Hardenberg terecht kunnen.

De verhuizing van de poliklinieken radiologie, orthopedie en oogheelkunde nemen meer tijd in beslag. Daarom zijn deze poliklinieken gesloten van 9 – 27 juli. Ook hiervoor kunnen patiënten in Hardenberg terecht. De polikliniek oogheelkunde blijft voorlopig in het Aleida Kramergebouw.

Waarneming huisartsen

Maandag 16 en dinsdag 17 juli verhuizen de huisartsenpraktijken Harwig, Hermans en Jurat. Voor spoedzaken neemt huisartsenprakijk Meander waar. Donderdag 19 en vrijdag 20 juli verhuist huisartsenprakijk Meander. De andere praktijken nemen dan voor spoedzaken waar.

In het nieuwe gezondheidscentrum komen naast de huisartsen en poliklinieken ook het laboratorium, de praktijk voor Oefentherapie Cesar Natasja Tijhuis en Diëtistenprakijk van Asselt. Medio november verhuist ook de Singelapotheek naar het nieuwe gezondheidscentrum.

Samenwerken onder één dak

De samenwerkende praktijken in De Veltstroom willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen