Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag in de zorg

Array

Bewoners van zorginstellingen zoals verpleeghuizen, revalidatiecentra en psychiatrische instellingen hebben aandacht nodig. Aandacht die hun verzorgenden niet altijd kunnen geven. Intussen zijn er overal in het land mensen die maar wat graag de handen uit de mouwen steken en goed werk kunnen doen, maar al lange tijd niet hebben kunnen werken, een beperking hebben of extra begeleiding nodig hebben. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ondertekenen woensdag 11 juli afspraken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen in de zorg.

Om te zorgen dat er ook echt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan op deze plekken waar ze zo nodig zijn, werkt iedereen die hier mee te maken heeft mee. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Tamara van Ark gaan samen met Actiz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), VO-Raad Praktijkonderwijs, Primair Onderwijsraad (PO-raad), Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (Lecso), Divosa, UWV, het samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties RegioPlus en werknemersorganisatie CNV een samenwerking aan over de instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op banen in de zorg.

Voor de sector Zorg en Welzijn is het tekort aan personeel een van de belangrijkste uitdagingen. In de zorg werken zo’n 1,2 miljoen mensen. Maar als we nu niet iets anders doen dreigt in 2022 een tekort van 100 tot 125 duizend medewerkers. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van het personeelstekort. Daarom zijn er landelijke afspraken gemaakt om op regionaal niveau hierbij te faciliteren.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen