Patiënt veiliger op transport met mobiele bewakingsmonitor

Nieuwe bewakingsmonitoren op de Spoedeisende hulp (SEH) en Acute Zorg Afdelingen (AZA) reizen bij Treant tegenwoordig met de patiënt mee, wanneer deze voor onderzoek of behandeling naar een andere afdeling moet. Niet alleen worden de vitale functies van de patiënt tijdens zijn transport bewaakt, ook worden alle eerdere meetgegevens meegenomen. Dit is veiliger voor de patiënt en makkelijker voor de behandelaars en verpleegkundigen. Ook worden de gegevens direct in het elektronisch patiëntendossier (EPD) opgeslagen. 

Mobiele bewakingsmonitor

Tot voor kort werden patiënten die bewaking van de vitale functies (zoals hartslag, bloeddruk, zuurstofgehalte) nodig hadden per afdeling aan een afdelingsspecifieke monitor gekoppeld. Als deze patiënt vervolgens van bijvoorbeeld de SEH naar de AZA werd verplaatst, dan werd hij voor de ‘reis’ aangekoppeld op een transportmonitor en op de plaats van bestemming weer aan de monitor van die afdeling. Hierdoor ontbrak continuïteit in de bewakingshistorie, want de respectievelijke monitoren namen elkaars gegevens niet over.

Martine Wilbrink, hoofd AZA Bethesda: “We zijn blij met de zeven nieuwe monitoren. Ze maken minder geluid – en dat is weer fijn voor de patiënt -, hebben disposable kabels, zijn gebruiksvriendelijk en zijn hiermee volledig digitaal. Bovendien hebben we Treant-breed de indeling “AZA profiel” van de monitoren afgestemd. Zodat we – waar we ook werken – altijd naar identiek ingedeelde schermen kijken. Hierdoor werken we aan patiëntveiligheid. ”

De nieuwe monitoren zijn op alle locaties van Treant geïntroduceerd, en worden ook gebruikt op de operatiekamers en de Intensive Care (eind dit jaar).

[Fotografie: Treant Zorggroep]

Bron: Treant Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen