Real-time temperatuur medicatie monitoren om werkzaamheid te behouden

0
1516

Digitale healthcare start-up ontvangt investering van Holland Venture en Oost NL
Onzekerheid over de werking van je medicijnen, geen controle hebben over hoe je dag loopt, het houdt veel chronisch zieke patiënten bezig. Er zijn factoren die de werking van de medicatie, en daarmee de gezondheid, beïnvloeden. Een van deze factoren is de temperatuur omdat veel medicijnen hun werking verliezen als ze niet op de juiste temperatuur worden bewaard.

MedAngel, gevestigd in Nijmegen, maakt een einde aan deze onzekerheid doordat de patiënt real-time de temperatuur van de medicatie kan monitoren via een app op de telefoon. Als fondsmanager van het Innovatie- en Energiefonds van de provincie Gelderland investeert Oost NL samen met Holland Venture in MedAngel om verdere groei en internationalisering mogelijk te maken.

Controle over je eigen gezondheid

Amin Zayani, oprichter en directeur van MedAngel, is zelf diabetes patiënt en weet hoe lastig het is om de temperatuur van medicatie regelmatig te houden. Een aantal jaar geleden belandde hij zelf in het ziekenhuis, toen zijn insuline bevroren bleek te zijn geweest. Na deze ervaring ging hij opzoek naar een oplossing. Toen die er niet was startte hij MedAngel. “Niemand mag ooit twijfelen aan de effectiviteit van zijn medicatie”, aldus Zayani.

Grip op het dagelijks leven

Miljoenen patiënten, zoals diabetici en reumapatiënten, zijn dagelijks afhankelijk van temperatuurgevoelige medicatie. Medicatie die niet werkt omdat het niet bij de juiste temperatuur is opgeslagen kan tot levensbedreigende situaties leiden. MedAngel ontwikkelde een sensor, MedAngel ONE, die real time de temperatuur van medicatie kan meten. De metingen worden via een app op de smartphone, die gekoppeld is aan een database met veilige temperatuurranges per medicijn, vergeleken op effectiviteit en alarmeert wanneer het dreigt mis te gaan. Een eenvoudige methode om een belangrijke risicofactor uit te sluiten. “MedAngel ONE neemt een stuk zorg en onzekerheid over de werking van de medicatie weg en geeft patiënten daarmee de controle over hun leven terug”, voegt Zayani toe. Daarnaast leidt gebruik van de MedAngel ONE tot gezondheidswinst en kostenbesparing voor de zorg doordat het medische complicaties voorkomt en verspilling van medicijnen tegengaat.
 

Internationale groei

Zayani heeft deelgenomen aan het Rockstart Digital Health Program en met leningen van particulieren en Oost NL is Zayani in staat geweest het product MedAngel ONE te ontwikkelen tot een verkoopbaar product. MedAngel ONE wordt al verkocht via de webshop van Amazon.com en in Amerika via de grote keten van drogisterijen CVS. Verder zijn er distributeurs in Zweden, Frankrijk, Canada Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Zayani: “Nu is het tijd om met de nieuwe partners Oost NL en Holland Venture de volgende fase in te gaan. Beide partners hebben veel ervaring met groeiende bedrijven in de gezondheids- en technologiesector. Voor ons is deze investering een cruciale stap naar commercieel succes in Europa en de VS”.
Bron: Oost NL
Vorig artikelGratis testen op hiv deze zomer
Volgend artikelPatiënt veiliger op transport met mobiele bewakingsmonitor
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.