Zorg van de Zaak stapt over op een cao

Zorg van de Zaak heeft in samenspraak met de WerknemersVereniging, vakbond De Unie en de Landelijke vereniging van artsen in dienstverband (LAD) een akkoord bereikt over een eerste cao. De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2018 met een looptijd tot 1 oktober 2019 en vervangt de bestaande arbeidsvoorwaardenregeling. Met het akkoord werkt Zorg van de Zaak aan een modern arbeidsvoorwaardenpakket dat bijdraagt aan het werkgeluk van haar medewerkers in de bedrijfszorg. In het pakket ligt de nadruk op duurzame inzetbaarheid, opleiding en intervisie, loonstijging en een financiële beloning voor alle medewerkers.

Loonafspraken

De nieuwe cao voorziet in nieuwe beloningsafspraken en kent de hoogste loonstijging in de sector in vijf jaar. Medewerkers profiteren namelijk van een loonstijging van 1,75% per 1 januari 2018 en 1,5% per 1 januari 2019, totaal 3,25%. Daarnaast keert Zorg van de Zaak twee maal een bonus uit van 250 euro, aan alle medewerkers met een fulltime dienstverband. Verder wordt o.a. de reiskostenvergoeding fors uitgebreid.

Lang gekoesterde wens

Peter van Maris, lid hoofddirectie Zorg van de Zaak: “Een eigen cao is een lang gekoesterde wens van Zorg van de Zaak, liefst voor de hele sector maar zover is het helaas nog niet. Met het sluiten van een CAO wil Zorg van de Zaak iedereen betrekken bij de successen en groei van Zorg van de Zaak en vooroplopen in de bedrijfszorg.”

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling


Peter van den Berg, manager HRM van Zorg van de Zaak:De nieuwe afspraken passen binnen de maatregelen die we nemen op het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers door te investeren in opleidingen en intervisies. We willen een moderne cao, waarbij medewerkers zelf meer regelmogelijkheden krijgen op het gebied van hun arbeidsvoorwaarden. Daarmee willen we nog beter inspelen op wat zij belangrijk vinden in hun werk. Daarom blijven wij met elkaar in gesprek.”

Belangrijke rol vakbonden

“Juist in een periode dat bedrijven afhaken bij CAO’s kiest Zorg van de Zaak om met een CAO te starten waarbij weer duidelijk is hoe belangrijk de rol van een vakbond zoals De Unie is”, zegt Inge de Vries, bestuurder van De Unie. Jan Willem Lefebre, bestuurder van de LAD vervolgt: “Met de loonsverhogingen zijn we uiteindelijk dichtbij onze inzet gekomen. En belangrijk is eveneens dat de loonschalen zijn opgerekt waardoor veel mensen weer perspectief op salarisverhoging hebben gekregen”. Inge de Vries: “Bovendien hebben we afspraken gemaakt over modernisering van de arbeidsvoorwaarden. Daar starten we na de zomer al mee.”

Bron: Zorg van de Zaak

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen