Patiënten kunnen 24/7 hun medicijnen ophalen in LUMC met ServiLocker

0
1531

Je medicijnen ophalen wanneer je maar wilt? Het kan sinds kort in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De Poli Apotheek LUMC heeft namelijk een nieuw kluisjessysteem, waardoor patiënten op een geschikt moment hun voorgeschreven medicatie kunnen ophalen.

Dit systeem – de zogenoemde ServiLocker – is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar voor alle ingeschreven patiënten van de Poli Apotheek. Het apparaat is te vinden schuin tegenover de apotheek op de begane grond (B-00-010). Het kluisjessysteem is bedoeld voor herhaalrecepten en eerder bestelde medicatie. Patiënten die nieuwe geneesmiddelen ophalen, kunnen dat bij de apotheekbalie doen.
ServiLocker gebruiksvriendelijk
Het gebruik van de ServiLocker is simpel: u vult aan de balie eenmalig een formulier in bij een van de apothekersassistenten om aan te geven dat u gebruik wilt maken van deze service. Krijgt u een herhaalrecept? Dan hebt u de keuze om de medicatie op te halen uit een kluisje. Het recept wordt gereed gemaakt en het pakket wordt voor u klaargelegd in de afhaalkluis. U krijgt op dat moment een code toegestuurd per sms of mail, die samen met uw geboortedatum het kluisje opent. Uw geneesmiddelen liggen vier dagen klaar om op te halen. Snel, simpel en gebruiksvriendelijk.
Gebruikmaken van de ServiLocker? Dan kunt u zich aanmelden door een formulier bij de apotheekbalie in te vullen.
Bron: LUMC