Nabestaande patiënt Alvleesklierkanker schrijft boek RAUW over periode na diagnose

0
2059

Een verhaal over vasthouden en loslaten van wat had kunnen zijn
Op 18 augustus 2018 vindt de boekpresentatie van RAUW plaats, exact 2 jaar nadat de moeder van schrijfster Madelon Beusink (1983) aan alvleesklierkanker overleed. Het boek geeft een eerlijk inzicht in het leven van en met een patiënt.

Persoonlijk verslag over alvleesklierkanker

Hoewel het een zeer persoonlijk verslag is, zal het ziekteproces en de keuzes waar je als nabestaande voor wordt gesteld helaas voor velen herkenbaar zijn.  “Ik heb het boek in eerste instantie geschreven voor de direct betrokkenen en mijn kinderen, die hun oma niet zullen kennen. Maar ik denk dat de grote lijn van dit verhaal voor veel mensen herkenning biedt en daardoor hopelijk ook steun kan geven,” aldus Madelon. Iedere dag sterven er 8 mensen aan alvleesklierkanker, vaak binnen een jaar. Er is nog geen adequate behandeling voorhanden. “RAUW” is vanaf 18 augustus te koop via: www.boekbestellen.nl/boek/rauwroman

Support Casper

Met het boek ‘RAUW’ wil Madelon de ziekte meer bekendheid geven en het ziekteproces bespreekbaar maken. Daarnaast steunt ze Stichting Support Casper met een deel van de opbrengst van het boek. Deze stichting steunt onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker.

RAUW is vanaf 18 augustus online te koop via: www.boekbestellen.nl/boek/rauwroman

Vorig artikelToezicht op infectiepreventie vergoot prioriteit
Volgend artikelNationaal Hitteplan voor heel Nederland in werking
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.