Koppelbedden en troostkoffers dankzij Roparun Team Balkbrug

Array

Dankzij de sportieve prestatie van Roparun Team Balkbrug heeft de Saxenburgh beschikking over koppelbedden en troostkoffers voor patiënten/cliënten in de palliatieve en terminale zorg. De bedden en koffers worden zowel in het ziekenhuis als in de ouderenzorg ingezet.

Koppelbedden

Een koppelbed biedt ernstig zieke patiënten en hun naaste familieleden of partner gelegenheid om bij elkaar te slapen. We horen vaak dat men nog graag even dicht bij elkaar wil zijn. Naast elkaar liggen kan onrust of angst wegnemen, het kan geruststellend zijn dat je partner naast je ligt als je wakker schrikt. In de ouderenzorg zetten we het koppelbed breder in, we willen bewoners de gelegenheid tot samenzijn en intimiteit met hun partner bieden. Het koppelbed kan helpen tegen onrust, eenzaamheid en mogelijk depressies.

Troostkoffers

Troostkoffers zijn in te zetten bij wakende familieleden. In de koffer zitten allerlei praktische attributen die het waken kunnen vergemakkelijken zoals een fleeceplaid, een leeslampje, maar ook andere middelen zoals een puzzelboekje, rustgevende oliën, een gedichtbundel en tijdschriften.

 

Met deze middelen kunnen we naasten en stervenden tot steun zijn, en op die manier bijdragen aan het vergemakkelijken van het waken, zodat nabestaanden achteraf met een goed gevoel kunnen terugblikken op het afscheid van hun dierbare. Team Balkbrug, enorm bedankt!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen