Koppelbedden en troostkoffers dankzij Roparun Team Balkbrug

0
1257

Dankzij de sportieve prestatie van Roparun Team Balkbrug heeft de Saxenburgh beschikking over koppelbedden en troostkoffers voor patiënten/cliënten in de palliatieve en terminale zorg. De bedden en koffers worden zowel in het ziekenhuis als in de ouderenzorg ingezet.

Koppelbedden

Een koppelbed biedt ernstig zieke patiënten en hun naaste familieleden of partner gelegenheid om bij elkaar te slapen. We horen vaak dat men nog graag even dicht bij elkaar wil zijn. Naast elkaar liggen kan onrust of angst wegnemen, het kan geruststellend zijn dat je partner naast je ligt als je wakker schrikt. In de ouderenzorg zetten we het koppelbed breder in, we willen bewoners de gelegenheid tot samenzijn en intimiteit met hun partner bieden. Het koppelbed kan helpen tegen onrust, eenzaamheid en mogelijk depressies.

Troostkoffers

Troostkoffers zijn in te zetten bij wakende familieleden. In de koffer zitten allerlei praktische attributen die het waken kunnen vergemakkelijken zoals een fleeceplaid, een leeslampje, maar ook andere middelen zoals een puzzelboekje, rustgevende oliën, een gedichtbundel en tijdschriften.

 

Met deze middelen kunnen we naasten en stervenden tot steun zijn, en op die manier bijdragen aan het vergemakkelijken van het waken, zodat nabestaanden achteraf met een goed gevoel kunnen terugblikken op het afscheid van hun dierbare. Team Balkbrug, enorm bedankt!