Triora behaalt als eerste verslavingskliniek in Nederland NIAZ-Qmentum accreditatie

Array

Onlangs ontving verslavingskliniek Triora het officiële NIAZ – Qmentum certificaat van het Nederlandse Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) voor haar kwaliteitssysteem. Deze accreditatie geldt voor de periode 2018 tot 2022.

Doorgelicht

In mei 2018 ontving Triora drie dagen lang auditoren van het NIAZ die de kwaliteit van zorg van Triora kliniek Den Haag grondig hebben doorgelicht. Tijdens deze audit bepaalden de auditoren of Triora voldoet aan de NIAZ-normen voor de kwaliteit van de geleverde zorg en de veiligheid. De kliniek is getest op de normen: zorg op het gebied van middelenmisbruik en verslaving, medicatiebeheer voor maatschappelijke instellingen, infectiepreventie en -bestrijding voor maatschappelijke instellingen, governance en leiderschap binnen een kleine instelling.

Een positief resultaat

Triora voldoet voor 95% aan alle normen. De auditoren hebben prachtige complimenten gegeven over de intensieve begeleiding van patiënten naar herstel middels het Triora Model, het snel en adequaat reageren op vragen van patiënten, het zorgbeleid, de inzet van ervaringsdeskundigheid en het in eigen kracht zetten van medewerkers. ‘Wij zijn ontzettend dankbaar en trots op dit behaalde resultaat. De internationaal erkende accreditatie betekent veel voor ons als verslavingszorg instelling, maar nog meer voor onze patiënten. Dit betekent dat Triora respectvolle, optimistische en deskundige zorg biedt.’ aldus John Kreuze en Michel Odufré, directie Triora.

Één van de voorwaarden voor de accreditatie is de voortdurende borging en verbetering van de kwaliteit. Triora hecht grote waarde aan het continu nastreven van de hoogste kwaliteit van zorg voor de patiënt en gaat vanzelfsprekend ook aan de slag met de verbeterpunten die vanuit het accreditatieproces naar voren zijn gekomen om de accreditatie over vier jaar weer te kunnen verlengen.

Wat houdt NIAZ-Qmentum accreditatie in?

NIAZ-Qmentum is een kwaliteitslabel voor zorginstellingen, waarbij de zorginstelling in een aantal dagen door meerdere auditoren wordt getoetst op verschillende kwaliteitsnormen. Heel concreet toetst NIAZ of de zorg van een instelling goed en veilig is, en helpen zij zorginstellingen bij het dagelijks verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg; zij toetsen of het ‘huis op orde is’ aan de hand van het internationale accreditatieprogramma Qmentum, ontwikkelt door Health Standards Organization (HSO).

Bron: Triora

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen