Verscherpt toezicht voor Villa de la Porte in Almelo

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Lang Leve Thuis, locatie Villa de la Porte in Almelo onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht van de inspectie.

Villa de la Porte is een kleinschalige woon- en zorgvoorziening in het centrum van Almelo. De organisatie richt zich op ouderen met diverse hulp- of zorgvragen, maar vooral op mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Er kunnen maximaal 14 mensen wonen.

Wat is er aan de hand bij Villa de la Porte?

De inspectie ziet bij Villa de la Porte risico’s voor de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënten. De instelling voldeed bij het laatste bezoek grotendeels niet aan 16 van de 22 getoetste normen in de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid, medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking.

Het verscherpt toezicht duurt vijf maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Villa de la Porte zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie het plan van aanpak, de uitkomsten van bezoeken en de resultatenrapportages. Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen