eLearning voor 40 ROC’s Zorg & Welzijn

0
720

De Zorg- en Welzijnsopleidingen van 40 regionale opleidingscentra (roc’s) krijgen beschikking over ROC Digitaal. Deze combinatie van praktijkgerichte e-learning en oefenopdrachten kan de aansluiting tussen studenten Zorg en Welzijn en hun toekomstige beroepsveld verkleinen.

Hugo Schouten (TCG): ‘Voor het curriculum van Zorg- en Welzijnsopleidingen zijn gerichte studiepakketten samengesteld. Deze pakketten bestaan uit interactieve e-learning waarmee studenten zich ontwikkelen tot professionele helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. De inhoud van dit materiaal sluit aan op actuele ontwikkelingen in hun beroepsveld. Denk hierbij aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, werken met EPD’s en het maken van zorgplannen volgens het Omaha System.’

Irma Rabelink (CBO): ‘Het studiemateriaal van ROC Digitaal wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met zorgorganisaties zélf, verenigd in het Zorg Leren Netwerk. De combinatie van dit zeer praktijkgerichte materiaal en de oefenopdrachten van het Consortium zorgt voor betere aansluiting tussen studenten Zorg en Welzijn en hun toekomstige beroepsveld.’ Het studiemateriaal is zowel voor studenten als docenten beschikbaar via DigiBib van het Consortium.

Bron: TCG