Amsterdam UMC moet stoppen productie medicijnen zeldzame stofwisselingsziekte CTX

0
1048

Na tests van de IGJ blijken er onzuiverheden te zitten in de grondstof voor de  productie van medicijn CDCA voor patiënten met de zeldzame stofwisselingsziekte CTX. De onzuiverheden zijn dusdanig dat deze boven de wettelijke toegestane limiet zijn. Dat is mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid van de patiënten. Hierop heeft hett Amsterdam UMC vrijdag bekend gemaakt te stoppen met de bereiding van het medicijn CDCA voor patiënten met de zeldzame stofwisselingsziekte CTX.

Na de bevindingen van de test heeft de IGJ  het Amsterdam UMC gevraagd, hoe het, in het belang van de veiligheid van de patiënten, dit risico ging wegnemen. Het Amsterdam UMC is daarop gestopt met de verstrekking van het middel. Ook de al uitgereikte medicijnen zijn teruggehaald bij de patiënten.

Kwalitatief goed en veilig geneesmiddel voor stofwisselingsziekte CTX

Het is de taak van de IGJ om erop toe te zien dat patiënten een kwalitatief goed en veilig geneesmiddel krijgen. De IGJ is zich ervan bewust dat deze ontwikkeling een grote impact heeft op patiënten met CTX en hun naasten en voor alle betrokkenen teleurstellend is. Het AMC heeft ons laten weten hard te werken aan een goede oplossing voor patiënten. De IGJ en het AMC hebben met elkaar afgesproken hierover in gesprek te blijven.

Bron: IGJ

Vorig artikelPas op met natuurzwemwater
Volgend artikel600 zorgwoningen voor Almere
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.