OLVG start pilot met maaltijdmuur

0
773

Vanaf vandaag kunnen bezoekers, medewerkers en patiënten in OLVG, locatie Oost eten halen uit een Maaltijdmuur. De gekoelde muur bevat onder andere verse sappen, salades en kant-en-klaar maaltijden. De pilot is in samenwerking met Albert Heijn en loopt tot eind augustus. OLVG is het eerste ziekenhuis waar de AH Maaltijdmuur wordt getest.

Maaltijdmuur als extra service

‘De maaltijdmuur is een extra service voor patiënten en bezoekers’, aldus Eric Holm, facilitair manager van OLVG. ‘In de nachtelijke uren zijn onze restaurants gesloten. We zien dat bezoekers dan vaak toch trek hebben in eten of drinken. De maaltijdmuur biedt hiervoor een mooie oplossing. Ook voor onze medewerkers kan deze service op bepaalde momenten van de dag een uitkomst zijn. Patiënten krijgen uiteraard gewoon de service aan bed die ze al gewend zijn’.

Sapjes en verse maaltijden

De producten in de maaltijdmuur zijn zo vers en gezond mogelijk. Zo zijn er verse sapjes, flessen gefilterd kraanwater van het Amsterdams bedrijf Join the pipe en avondmaaltijden. Maaltijden kunnen naast de muur worden opgewarmd in een magnetron. Afrekenen gaat via pin of contactloos
De pilot loopt tot eind augustus. Ervaringen worden gedurende de pilot gemeten. Afhankelijk van de resultaten wordt gekeken of de maaltijdmuur een vervolg krijgt binnen OLVG.
Bron: OLVG
Vorig artikelInspectie geeft aanwijzing aan Stichting Accuraat Begeleid Wonen te Amsterdam
Volgend artikelPas op met natuurzwemwater
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.