Telemonitoring voor duizenden hartpatiënten binnen bereik

Na een succesvolle pilot met Hartwacht bij Cardiologie Centra Nederland gaat zorgverzekeraar Zilveren Kruis nu ook met de ziekenhuizen in Nederland afspraken maken over telemonitoring bij hartpatiënten. Zilveren Kruis biedt ziekenhuizen hiervoor driejarige contracten. Telemonitoring bij hartpatiënten maakt onderdeel uit van de meerjarenstrategie van de verzekeraar om ‘zorg naar huis’ te brengen.

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: “Met Cardiologie Centra Nederland hebben we met telemonitoring honderden Zilveren Kruis-verzekerden kunnen helpen. Samen met ziekenhuizen in Nederland gaan we de komende jaren duizenden van onze verzekerden de mogelijkheid van telemonitoring aanbieden. Met telemonitoring krijgen verzekerden meer regie over hun eigen zorg en een betere kwaliteit van leven. Daarnaast voorkomen we verergering van klachten en onnodig ziekenhuisbezoek.”

Driejarige contracten telemonitoring

De ziekenhuizen krijgen van Zilveren Kruis drie jaar lang een vaste prijs per chronisch hartfalenpatiënt. Door niet te betalen per behandeling maar per patiënt, is er ruimte om te investeren in telemonitoring. Het biedt ziekenhuizen daarmee ook een extra financiële beloning om zorg naar huis te verplaatsen, doordat besparingen tijdens de 3 jarige contractperiode mogen worden gehouden.

Samen brengen we de zorg naar huis

Zilveren Kruis biedt verzekerden steeds vaker de keuze om zorg op maat veilig thuis te ontvangen. Het gaat hierbij om onder andere telemonitoring, beeldbellen en behandelingen thuis. Deze beweging van ‘zorg veilig naar huis brengen’ is al enkele jaren gaande. Samen met partners uit het zorgveld, patiënten(verenigingen) en innovatieve (tech)bedrijven zet Zilveren Kruis zich in om deze ontwikkeling te versnellen.
Bron: Zilveren Kruis
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen