Guido van Wingen, hoogleraar Neuroimaging in de Psychiatrie aan de UVA

0
1004

Dhr. dr. G.A. Van Wingen (1979) is benoemd tot hoogleraar Neuroimaging in de Psychiatrie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).
Guido van Wingen verricht onderzoek met behulp van beeldvormende technieken (neuroimaging) naar de onderliggende werkingsmechanismen van psychiatrische aandoeningen, met name bij  depressie en obsessieve-compulsieve stoornissen.

Psychiatrische kwetsbaarheid

Hij onderzoekt hoe biologische en psychologische factoren, die samenhangen met psychiatrische kwetsbaarheid, de hersenen beïnvloeden. Ook doet hij onderzoek naar hoe succesvolle behandelresultaten voorspeld kunnen worden en hoe het de hersenfunctie normaliseert.

Van Wingen verzorgt onderwijs binnen het bachelor- en masterprogramma Geneeskunde en binnen de opleidingen Psychologie en Neurowetenschappen. Ook verzorgt hij onderwijs op het gebied van Neuroimaging en Machine Learning binnen de Amsterdamse regio in het kader van Amsterdam Neuroscience en in samenwerking met het Spinoza Centre for Neuroimaging.

Als hoogleraar gaat Van Wingen zich richten op fundamenteel onderzoek naar de werking van biologische en psychologische interventies en de ontwikkeling van klinische toepassingen.

Over Guido van Wingen

Van Wingen is sinds 2011 als psycholoog en neurowetenschapper verbonden aan de Amsterdam Universitaire Medische Centra, locatie AMC. Hij is tevens onderzoeksleider bij het Spinoza Center for Neuroimaging. Eerder was hij als research fellow verbonden aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van het Radboud UMC. Van Wingen verwierf verschillende subsidies, waaronder een Veni en Vidi van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Foto: Dirk Gillissen

Bron: UVA