Tijs van den Brink in gesprek met neuropsycholoog Erik Scherder bij NieuwLicht-café

Array

We worden met z’n allen ouder, maar is er maatschappelijke ruimte voor ouderen? En zijn we zelf wel in staat om de toegenomen levensjaren betekenisvol in te vullen? Op 27 augustus gaat EO-presentator Tijs van den Brink in gesprek met onder andere Erik Scherder over de maatschappelijk vraagstukken rondom ouderdom. Tijdens het café gaan de bezoekers met Erik Scherder op zoek naar het geheim van een lang en gelukkig leven. 

Het woord ‘pensioen’ komt niet in het woordenboek van Scherder voor. Hij wil doorwerken tot zijn laatste snik. Vandaar dat Scherder zelf ook met een tv-programma start waarbij hij op zoek gaat naar een zinvolle, oude dag: ‘Erik Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem’. Voor NieuwLicht des te meer reden om te praten met hem en de community hoe gezond oud worden eruitziet. 

Scherder: Brein als bondgenoot

Bij mooi oud worden is het brein in ieder geval een bondgenoot, zo vindt Scherder: “Ons eigen brein kan helpen om positief oud te worden! Ik raak elke keer weer in vervoering van de werking van het brein!”. Het café is direct een startschot voor het nieuwe televisieseizoen van ‘NieuwLicht’ dat start vanaf 9 september op NPO2.
De avond is er één in een serie meetups van NieuwLicht, waar experts en ‘NieuwLichters’ in gesprek gaan over actuele thema’s. Discussiëren op Facebook en op tv is leuk, nog leuker is het om iemand uit jouw eigen buurt te ontmoeten en boeiende inzichten of initiatieven uit te wisselen.
NieuwLicht-cafés zijn gratis toegankelijk. Locatie is Café-Restaurant De Polder in Amsterdam. Meer info en aanmelden kan via de Facebookpagina van NieuwLicht: facebook.com/nieuwlicht
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen