Orthopeed Tony van Tienen versterkt team Sport- & Beweegzorg St. Anna

Array

Orthopeed Tony van Tienen versterkt per 1 september het team Sport & Bewegen binnen de St. Anna Zorggroep. Tony zal zowel binnen medisch sportgezondheidscentrum TopSupport als het Orthopedisch Centrum Anna een actieve rol spelen.

Kniegewricht

Henk Hoekstra, voorzitter van de vakgroep orthopedie Geldrop: “We zijn zeer blij met de komst van Tony. Met zijn brede ervaring en kunde op gebied van het kniegewricht past hij perfect in ons team. Hij heeft zowel op het gebied van meniscus- en kruisbandproblematiek als op het gebied van artrosezorg en gewrichtsvervangende operaties, onze patiënten echt wat te bieden. Door inbreng van zijn kennis, ervaring en gedrevenheid bouwt hij samen met ons verder aan excellente sport- en beweegzorg in de regio.” Afgelopen jaar deed Van Tienen onder meer onderzoek naar de ontwikkeling van een meniscusprothese.

Speerpunten

Het St. Anna Ziekenhuis heeft sport- en beweegzorg hoog in het vaandel. Het is één van haar speerpunten.

De komst van Tony van Tienen past in een ontwikkeling die al enkele jaren geleden is ingezet. Het St. Anna Ziekenhuis wil samen met medisch sportgezondheidscentrum TopSupport (Eindhoven) uitgroeien tot hét expertisecentrum voor sport- en beweegzorg.

In het najaar van 2018 start in dit kader tevens het nieuwe Orthopedisch Centrum Anna. Een centrum waar een ‘vast’ team van zorgverleners interdisciplinair en in nauwe samenwerking met huisartsen en fysiotherapeuten mensen met gewrichtsproblemen behandelt en hen en breed scala aan behandelopties biedt, operatief en niet-operatief. Tony zal als orthopeed werkzaam zijn binnen dit nieuwe centrum. Daarnaast gaat hij aan de slag bij medisch sportgezondheidscentrum TopSupport (Eindhoven), waar hij onder andere sporters met kruisband- en meniscusletsel gaat behandelen.

Bron: St Anna

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen