Werknemers Erasmus MC in actie voor betere cao

Op donderdag 30 augustus luiden werknemers van het Erasmus MC samen de bel in hun strijd om een fatsoenlijke loonsverhoging, concrete aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling. Inmiddels hebben al ruim 6.500 medewerkers van de Universitair Medische Centra (UMC) actie gevoerd voor een betere cao. De lunchbijeenkomst is de aftrap van verdere acties voor een goede cao in het Erasmus MC.

Liane Hoogendoorn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘De werknemers zetten zich ondanks de aanhoudende werkdruk al jaren met hart en ziel in voor een goede patiëntenzorg, maar werkgeversorganisatie NFU lijkt dat niet te waarderen. Laboranten, artsen, verpleegkundigen en andere collega’s vragen hun werkgever daarom om achter hen te gaan staan in hun strijd om een nieuwe cao.’

UMC’s in actie


De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. Sindsdien worden in de acht Universitair Medische Centra ludieke acties gehouden. Vorige week zijn ook stiptheidsacties gestart in Maastricht en vanaf 17 september gebeurt dat in het Erasmus MC voor een periode van drie weken.

De cao UMC geldt voor ongeveer 60.000 werknemers.

Actie in het Erasmus MC

Wie: Werknemers van het Erasmus MC
Wat: houden een actiebijeenkomst voor een betere cao
Waar: Erasmus MC, trappen ingang Sophia, Doctor Molewaterplein 40, Rotterdam
Wanneer: 30 augustus van 12.30 – 12.45 uur

Bron: FNV Zorg & Welzijn

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen