Acht umc’s gunnen verbeteren eBROK®-cursus aan Elevate Health

0
659

De acht universitair medische centra (umc’s) hebben de ontwikkeling van een nieuwe online versie van de eBROK®, die voldoet aan de actuele wet- en regelgeving en aansluit bij de behoefte van de onderzoekers, aanbesteed. De opdracht is aansluitend op basis van de beste prijs/kwaliteit-verhouding gegund aan Elevate Health, een dochteronderneming van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht. Het contract heeft een looptijd van minimaal 4 jaar en omvat de ontwikkeling, de implementatie, het onderhoud en de hosting van de eBROK®. De vernieuwde cursus wordt naar verwachting gelanceerd in januari 2019.

Van BROK® naar eBROK®

Onder de vlag van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), doen de umc’s er alles aan om tijdens de uitvoer van klinisch onderzoek de veiligheid en autonomie van patiënten te waarborgen. Een belangrijk instrument daarbij is de verplichte Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers: BROK®. In 2015 is de BROK® omgezet van een klassikale cursus naar een e-learning versie, de eBROK®. Deze versie staat borg voor praktijkgericht en innovatief onderwijs, waar en wanneer de cursist het uitkomt, aantrekkelijk en op maat gepresenteerd, gericht op kwalitatief hoogstaand klinisch onderzoek. Nu de overeenkomst met de huidige leverancier expireert, bestond de wens de eBROK® verder te verbeteren en nieuwe inzichten in online en continu leren te implementeren.

Elevate Health ontwikkelt de nieuwe eBROK® op basis van haar bewezen academische grondslagen met betrekking tot online leren, door gebruik te maken van een grote diversiteit aan werkvormen in combinatie met relevante casuïstiek.

Bron: NFU

Vorig artikelOproep experts aan B&W van Weert: vraag leger om tijgermug uit te roeien
Volgend artikelReactie op nieuwe cijfers rookgebruik jeugd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.