Doek voor kinderen IC VUmc definitief gevallen

Array

In juli kondigde het Amsterdam UMC al een opnamestop aan voor de intensive care voor kinderen op de VUmc-locatie. De tijdelijke stop wordt nu een definitieve sluiting.

Kinder IC dicht

Door een gebrek aan gespecialiseerde kinder IC-verpleegkundigen  is er een langlopend en nijpend probleem ontstaan, dat met name wordt veroorzaakt door een lage instroom.

De sluiting geldt overigens niet voor andere onderdelen van de kinderafdeling, deze zijn wel gewoon geopend voor zowel geplande als spoedopnames. “VUmc blijft gelegenheid bieden voor de opvang en stabilisatie van een acuut instabiel ziek kind, wanneer het op deze locatie binnenkomt. Daarvoor is de shockroom van de SEH beschikbaar.”

Zodra een kind daarna niet op de gewone kinderafdeling terecht kan, wordt er ergens anders een plek gezocht. De locatie AMC breidt zijn IC voor kinderen uit ter ondersteuning.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen