Familie van patiënt schenkt bedfietsen aan behandelafdeling oncologie Martini Ziekenhuis

De stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis ontving een cheque van €11.250,- om bedfietsen aan te schaffen voor de behandelafdeling oncologie van het Martini Ziekenhuis. Hierdoor kunnen mensen tijdens de toediening van hun kuur chemotherapie in beweging blijven. Op initiatief van patiënt Bert Klunder zamelden VV Grijpskerk en het Desert Cat Rally Team op allerlei manieren geld in om deze wens realiteit te laten worden in het ziekenhuis. Internist-oncoloog Johan van Rooijen benadrukt het belang van beweging tijdens de chemotherapie. ‘Patienten vragen mij vaak wat ze zelf kunnen doen om het slagen van hun behandeling te bevorderen’, zegt hij. ‘En dan zeg ik altijd hetzelfde: blijf in beweging! Beweging is namelijk bewezen beter voor de uitkomst van de behandeling. Niet alleen verbetert de kwaliteit van leven, patiënten verdragen ook de behandeling beter als ze in beweging blijven. Daarom zijn we niet alleen heel blij met de grote schenking die we vandaag ontvangen, maar juist ook dat de gevers er dit concrete doel aan gekoppeld hebben. We zullen de bedfietsen met name gebruiken voor patiënten die voor een aantal dagen opgenomen worden voor hun chemotherapie.’

Bedfietsen

Oncologieverpleegkundige Carin van Wijngaarden nam samen met Laura de Vries van Vrienden van het Martini Ziekenhuis de cheque in ontvangst: ‘Met dit bedrag kunnen we in ieder geval tien bedfietsen aanschaffen. Daar zijn we heel blij mee. En omdat het bedrag zo groot is, blijft er waarschijnlijk ook nog wat geld over om de afdeling wat meer op te fleuren, bijvoorbeeld met een grote afbeelding van het strand of Groningen op de muur.’ Bert Klunder is in februari van dit jaar overleden. Carin: ‘Bert was een heel geliefd persoon. En nu gaan we samen met zijn familie en vrienden bepalen hoe we het restant van dit bedrag op de afdeling kunnen besteden. Want het is natuurlijk ook heel verdrietig dat Bert er zelf niet meer is om te zien hoe goed het bedrag terecht komt. ’ 

Sponsoracties


Het bedrag dat het ziekenhuis vandaag in ontvangst nam, is bijeengebracht door verschillende acties. Het Desert Cat Rally Team van Jos Janssen koppelde april 2018 een sponsoractie aan hun deelname aan de Morocco Desert Challenge, een autorally van 2.403 kilometer dwars door de woestijn van Marokko. Daarnaast organiseerde de voetbalvereniging VV Grijpskerk verschillende activiteiten, zoals een spinning-marathon, een toernooi voor 35+ en 45+-teams in de regio en een klaverjastoernooi. De Vrienden van het Martini Ziekenhuis zorgde er in nauw overleg met de naasten van Bert voor dat het geld op de juiste plek in het Ziekenhuis terecht kwam. Deze stichting zet zich in om extra voorzieningen in het Martini Ziekenhuis te realiseren die het verblijf van patiënten en hun naasten helpen om nabijheid, troost, ruimte of vrolijkheid te ervaren.

Op de foto: Tiny Klunder (vrouw Bert Klunder), Jos Janssen (Desert Cat Rally) en Bert Martini (vv Grijpskerk) overhandigen de cheque aan oncoloog Johan van Rooijen, oncologieverpleegkundige Carin van Wijngaarden en Laura de Vries van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Op de voorgrond demonstreert de heer Kiel (68) uit Roden, patiënt op de behandelafdeling oncologie, de bedfiets die nu aangeschaft kan worden. 

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen