Diakonessenhuis ontvangt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk 2018 van Harteraad

Array

Het Diakonessenhuis heeft in september opnieuw het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk ontvangen van Harteraad. Dit houdt in dat het ziekenhuis voldoet aan de eisen die deze patiëntenvereniging stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen.

Vaatchirurg Suresh Nagesser: ‘De behandeling van patiënten met vaatlijden vraagt om nauwe samenwerking tussen de betrokken specialismen. Dit gebeurt in ons ziekenhuis al jaren voor zowel de arteriële als veneuze vaatchirurgie. We volgen de geldende richtlijnen, maar verliezen daarbij de individuele behoeften van onze patiënten niet uit het oog. We gebruiken de modernste technieken en behandelen onze patiënten zo veel als mogelijk minimaal invasief. Dat wil zeggen: met de minst ingrijpende operatiemethoden en  -technieken. Wij zijn blij dat we de keurmerken van Harteraad ook dit jaar weer hebben mogen ontvangen!’

Dermatoloog Eefje Hamminga: ‘De zorg voor mensen met spataderen is voor ons een belangrijk aandachtsgebied. Wij doen bij iedereen een echo onderzoek van de spataderen om te beoordelen wat de beste behandeloptie is. We bieden behandeling van alle soorten spataderen, zoals het inspuiten van kleine, cosmetisch storende spataderen en het dichtbranden van grotere spataderen met de zogenaamde VNUS-procedure. Ook voor grote spataderoperaties kunnen patiënten bij ons terecht. We werken hierbij nauw samen met andere specialisten, zoals de vaatchirurgen en radiologen. Het spataderkeurmerk is een bevestiging voor de goede zorg, waar wij met elkaar dagelijks aan werken.’

Keuze voor goede vaatzorg


Het keurmerk helpt vaatpatiënten en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. Op de website van Harteraad is te zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk 2018 hebben ontvangen.

Harteraad


Harteraad is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

 

Bron: Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen