Roche voor 10e jaar op rij duurzaamste healthcare-bedrijf volgens Dow Jones Sustainability Index

0
624

Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Roche uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf in de index voor farmaceutische bedrijven van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). De erkenning is gebaseerd op een uitgebreide analyse van de economische, sociale en milieutechnische prestaties van Roche. De verschillende indexen van DJSI zijn een graadmeter voor beleggingsinstellingen die duurzaamheid laten meewegen bij de samenstelling van hun portefeuille.

Roche heeft haar continue nummer-één positie te danken aan de succesvolle duurzaamheidsstrategie die integraal onderdeel is van de activiteiten en cultuur van de organisatie. “We zijn er trots op dat onze duurzaamheidsinspanningen opnieuw herkend en gewaardeerd worden”, zegt Klaas Gutschoven, General Manager van Roche Diabetes Care Nederland dat onderdeel is van Roche. “Onze belangrijkste bijdrage aan de wereld om ons heen is de ontwikkeling van medicijnen, diagnostica en hulpmiddelen die aantoonbaar een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levens van mensen. Daarbij speelt onze open en constructieve dialoog met andere organisaties, universiteiten, doctoren en patiënten een cruciale rol in het begrijpen van de behoeften van onze partners in de zorgsector. Zo werken we effectief samen om sneller specifiekere medische oplossingen op maat te ontwikkelen.”

Duurzaamheid bij Roche


Duurzaamheid is al meer dan 120 jaar een integraal onderdeel van de activiteiten van Roche. Bij het omgaan met duurzaamheid heeft Roche een holistische aanpak. Enerzijds zijn de inspanningen gericht op het verbeteren van de beschikbaarheid van producten, anderzijds is de strategie van de organisatie gefocust op voortdurende verbetering op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid, bescherming van het milieu, duurzaamheid in de hele productieketen en bij het werven en binden van mensen. Roche levert de grootste maatschappelijke bijdrage door zorgverlening beter en beter toegankelijk te maken. Dat doen we onder meer door de beste medicijnen en diagnostische tests te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan de meest urgente medische behoeften in de wereld. Roche is zich ervan bewust dat zij dit niet alleen kan. De organisatie weet dat de sleutel tot het creëren van duurzame waarde en groei ligt bij de samenwerking met partners en het aangaan van een open en constructieve dialoog. Op die manier creëert Roche met haar medicijnen, hulpmiddelen en technologie niet alleen maatschappelijke waarde maar ook duurzame economische groei voor zichzelf.

Meer voorbeelden van de activiteiten van Roche wereldwijd op het gebied van duurzaamheid zijn hier te vinden: www.roche.com/sustainability


Over de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)


Deze wereldwijde ranglijst wordt jaarlijks gepubliceerd door de S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM en meet de prestaties van de organisaties die wereldwijd toonaangevend zijn in duurzaamheid. RobecoSAM nodigt ruim 3.400 beursgenoteerde organisaties uit voor deelname. Meer informatie over de Dow Jones Sustainability Indices is hier te vinden: www.sustainability-indices.com/

Bron: Roche

Vorig artikelZwApp; App met informatie op maat voor zwangeren
Volgend artikelNieuwe methode maakt accurate diagnose ziekte van Alzheimer mogelijk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.