Spaarne Gasthuis Haarlem Noord neemt nieuwe mammograaf in gebruik

Array

Het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord beschikt sinds kort over het nieuwste type mammograaf. In navolging op de locatie in Hoofddorp kunnen patiënten uit Haarlem en omstreken hier nu ook elke dag terecht voor borstonderzoek.

Afdelingshoofd Sandra Verhulst: “Per dag worden er in het Spaarne Gasthuis zo’n 40 tot 45 mammografieën gemaakt. Heel fijn dus als dat op meerdere locaties kan. In Haarlem Noord konden al mammografieën worden gemaakt, maar alleen in de ochtend. Dat we in Haarlem Noord nu ook hele dagen geopend zijn is beter voor onze patiënten. Zo houden we de wachttijd zo kort mogelijk.”De mammografie in Haarlem Noord voldoet aan de nieuwste technieken. Ook heeft de mammograaf een zogeheten curved paddle. Sandra legt uit: “Tijdens een mammografie wordt de borst samengedrukt tussen een detectorplaat en een paddle. Een soort aandrukplaat. Het aandrukken van de borst op de plaat kan voor sommige vrouwen onaangenaam aanvoelen. Bij de nieuwe mammograaf wordt de kracht aangepast aan de vorm en het volume van de borst. Hierdoor ervaren patiënten het onderzoek als veel minder pijnlijk.”

Nieuwe mammograaf

De nieuwe mammograaf is sinds juni in gebruik en de aanschaf ervan vormde meteen aanleiding voor een verbouwing. Sandra: “Samen met patiënten en medewerkers hebben we bedacht hoe we de behandelkamers sfeervoller en vriendelijker konden inrichten. Er is er een zachtere wandverlichting en mooie foto’s aangebracht zodat de omgeving prettiger aanvoelt.

De reacties over de sfeer van patiënten en medewerkers zijn positief. Sandra: “Patiënten geven aan zich meer op hun gemak te voelen. En dat is voor medewerkers uiteindelijk ook het belangrijkste.”

Over het Spaarne Gasthuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen