Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker

Hét nieuwe boek voor iedere vrouw met borstkanker(en voor iedereen die met haar meeleeft.
Vandaag verschijnt Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker. In haar boek deelt journalist Caroline Griep (1964) haar leven sinds de diagnose. Pas na het posten van haar eerste bericht vroeg ze zich af of ze het wel kon: ernstig ziek zijn en tegelijkertijd haar leven delen op Facebook. Ze deed het toch.

Zwaar en eenzaam

Eerlijk en, ondanks alles, vaak met humor beschrijft Caroline wat ze meemaakte: hoe gelukkig ze was met alle lieve mensen om zich heen, maar ook hoe zwaar en eenzaam de tijd na de behandeling was toen ze zich geen raad wist met zichzelf en haar gehavende lichaam. Zonder schroom vertelt ze over haar hypochondrie en problemen met alcohol en roken. Haar ervaringen deelde ze in blogs op libelle.nl, via Facebook en WhatsApp.

In Nederland krijgen per jaar zo’n 17.000 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben en dat aantal neemt helaas nog altijd toe. Caroline: ‘Als ik iets voor deze vrouwen kan betekenen met de woorden die ik gevonden heb om te beschrijven wat je meemaakt vanaf het moment dat je hoort dat je het hebt, dan is mijn missie voor dit boek geslaagd.’

Quotes

‘De rode vloeistof gaat naar binnen, er is geen weg terug: ik ben nu officieel een chemo girl’

‘Die pruik is prut, alsof er een bos vlooien over mijn kop danst, niet te doen!’

‘Ik ben geen kanjer, ik heb namelijk geen andere keuze dan deze gifbeker tot de bodem leegdrinken’

Plus: wat iedereen wil weten: dé 10 dingen die je dus (niet) moet doen als je vriendin ernstig ziek wordt

Over de auteur

Caroline Griep (1964) is journalist en opruimcoach. Op dit moment schrijft ze o.a. voor Libelle, JAN en Reporters Online. Ze is als freelance communicatiemedewerker verbonden aan het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Als ervaringsdeskundige zet ze zich in voor de bewustwording rond de relatie tussen borstkanker, alcohol en andere leefstijlgewoonten.

Bron: C. Griep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen