Verlenging opgelegd bevel Arduin (locatie Aagtekerke)

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 13 september 2018 een bevel opgelegd aan Arduin locatie Aagtekerke. In locatie Aagtekerke wordt geen goede en veilige zorg geboden. Bij een bezoek aan deze locatie zijn zeer ernstige tekortkomingen gesignaleerd die direct ingrijpen noodzakelijk maakten. Daarom moest de zorg aan de inwonende Bopz-cliënten op deze locatie binnen 7 dagen worden beëindigd. Op dit moment is nog niet voor alle cliënten die Bopz-gerelateerde zorg nodig hebben een andere zorgaanbieder gevonden. Daarom wordt het bevel verlengd tot 1 oktober 2018 om 24:00 uur. Het bestuur van Arduin heeft aangegeven dat zij verwacht binnen deze termijn alle cliënten die bopz-gerelateerde zorg ontvangen te kunnen overbrengen naar een nieuwe zorgaanbieder.

Bopz

Van de cliënten die op Arduin locatie Aagtekerke wonen, zijn er 6 cliënten met een verstandelijke beperking die Bopz-gerelateerde zorg nodig hebben. De inspectie heeft tijdens haar bezoek ernstige tekortkomingen geconstateerd in de wijze waarop Arduin deze zorg verleent en de zorgverlening heeft georganiseerd op de locatie. De zorgverleners zijn in deze situatie niet in staat om goede Bopz-gerelateerde zorg te bieden. Er mogen daarom ook geen nieuwe Bopz-cliënten op locatie Aagtekerke worden geplaatst.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen