Breinlijn wijst de weg naar ondersteuning bij hersenletsel

Breinlijn kick- off op maandag 1 oktober
In West-Brabant leven tienduizenden mensen met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen voor hun dagelijks leven.Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en wijkteamleden.Vanaf 1 oktober is de gratis hulpdienst Breinlijn bereikbaar, via breinlijn.nl en 085 225 0244.

De hulpdienst bestrijkt het gebied van Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht in het westen tot en met Dongen, Gilze-Rijen en Alphen-Chaam in het oosten. Projectleider Nicolle van Hoof: “De medewerkers van Breinlijn kennen alle aanbieders van zorg en ondersteuning bij hersenletsel in de regio. Daaraan blijkt een enorme behoefte in deze tijd van continue veranderingen in het zorglandschap.” Breinlijn wordt op 1 oktober officieel gelanceerd tijdens een ‘uitverkochte’ kick-off in Etten-Leur met 130 aanwezigen. 

Moderne technologie

Breinlijn is ontstaan uit een samenwerking tussen zes organisaties: Revant, Amarant, Thebe en MEE West-Brabant en de ziekenhuizen Amphia en Bravis. Hun netwerk en deskundigheid zijn met behulp van moderne technologie samengebracht. Breinlijn werkt met een beproefd helpdesk-pakket waarbij ook de privacy goed geregeld is. Van Hoof: “Mensen die bellen of een bericht achterlaten op de website krijgen gegarandeerd binnen twee werkdagen een reactie.” 

Verstand van hersenletsel

Breinlijn is er voor alle soorten hersenletsel en voor alle leeftijden. De medewerkers weten veel van de mogelijke gevolgen, ook de onzichtbare. De restverschijnselen beïnvloeden de belastbaarheid vaak, weet Van Hoof. “Zolang mensen met hersenletsel in rustig vaarwater zitten, redden ze zich meestal wel. Maar een ingrijpende gebeurtenis kan ze opbreken.”

Specifieke deskundigheid

Dat kan uitdagingen opleveren op vele gebieden: wonen, onderwijs, werk, vrije tijd, relaties en zorg. Hoe regel ik gezinsondersteuning? Waar kan ik sporten? Wie kan mij ondersteunen bij mijn re-integratie? De vaste medewerkers van Breinlijn kunnen bij complexe vragen terugvallen op een team van gespecialiseerde deskundigen. Daar zitten een kinderrevalidatiearts en een arbeidsdeskundige in, maar bijvoorbeeld ook een WMO-klantmanager en een neuropsycholoog.

Bron: Revant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen