Revalidatiespecialist Revant en FoodforCare lanceren nieuwe voedingsformule

Array

Revalidatiecentrum Revant en voedingsformule FoodforCare zijn per 1 oktober een samenwerking aangegaan. Zij nemen daarbij het voortouw binnen de specialistische revalidatie door voeding aan herstel te koppelen. De samenwerking kent drie pijlers: revalidantgericht, innovatief en bewezen succes.

 

Revalidant centraal

Binnen de specialistische revalidatie is geen voedingsformule bekend die aansluit bij de huidige wensen en voedingsbehoefte van revalidanten. Revant en FoodforCare nemen daarom de stap om een nieuw voedingsaanbod te ontwikkelen. De voedingswaarden van dit aanbod worden toegespitst op de behoefte van de verschillende revalidantengroepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beschikbare wetenschappelijke kennis. Daarnaast worden intern meerdere onderzoeken uitgevoerd om te komen tot een voedingsconcept dat gebaseerd is op bewezen succes.

Voedingswaarde in relatie tot herstel

De ontwikkeling richt zich op de voedingswaarde van gerechten in relatie tot herstel; daarnaast wordt het ‘welbevinden’ gemeten van de revalidant. Oftewel: lekker eten en drinken kan een wezenlijk verschil maken, juist wanneer het nodig is.

 

Cyclus van zes weken

Om te voorzien in een langere opnameduur is een cyclus van zes weken ontwikkeld. Hierin zijn de voedingswaarden specifiek afgestemd op het hersteltraject van de revalidant. Op basis van metingen (waaronder eiwitopname) is een menu gemaakt van zes eetmomenten over de dag bestaande uit ontbijt, lunch, avondmaaltijd en tussendoortjes.

 

FoodforCare kookt met uitsluitend verse ingrediënten en maakt gebruik van aantrekkelijk  servies waardoor de revalidant de goede kwaliteit beter ervaart tijdens de maaltijdenmomenten.

Om revalidanten te stimuleren tot beweging worden de gerechten buiten de rustkamers geserveerd.

 

Met de ontwikkeling van een revolutionair nieuw voedingsconcept voor revalidanten beogen Revant en FoodforCare een optimale kwaliteit binnen specialistische revalidatie neer te zetten waarbij eten en drinken een aantoonbare bijdrage levert aan het herstel.

Bron: Revant & FoodforCare

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen