Uitbetaling afkoopsom regresrecht Wmo 2018

0
892
Medical costs concept

Eind oktober betaalt de VNG de afkoopsom uit aan de gemeenten die deelnemen aan de regresovereenkomst Wmo. Gemeenten ontvangen voor 2018 een bedrag van € 0,6265 per inwoner. De uitbetaling gebeurt op basis van het inwonertal per 1 januari 2018.

Er wordt een brief (creditfactuur) gestuurd waarin het bedrag vermeld staat dat de gemeente ontvangt voor de kosten die zij maakt voor de Wmo-voorzieningen voor regrescliënten. Het is de bedoeling dat u er zelf voor zorgt dat het bedrag terecht komt bij de gemeentelijke afdeling die de Wmo-voorzieningen verstrekt.

Het regresrecht Wmo

Het regresrecht stelt gemeenten in staat de kosten voor Wmo-voorzieningen te verhalen op een derde bij wettelijke aansprakelijkheid, in het geval van een ongeval dat tot de beperkingen heeft geleid. Gemeenten komen daarbij meestal uit bij een aansprakelijkheidsverzekeraar. De VNG en het Verbond van Verzekeraars sloten voor 2015, 2016, 2017 en 2018 een overeenkomst waarmee de verzekeraars het regresrecht afkochten.

Bron: VNG

Vorig artikelOuderen adviseren over ouderenzorg
Volgend artikelPrinses Margriet bezoekt 10e Paralympische Talentdag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.