Directie en bewindvoerders IJsselmeerziekenhuis voeren gesprekken over toekomst ziekenhuiszorg in Lelystad

Volgend op de verleende surseance van betaling gisteren aan MC IJsselmeerziekenhuizen heeft de directie in nauwe samenwerking met de bewindvoerders vandaag gesprekken gevoerd met alle direct betrokken partijen: verzekeraars, omliggende zorginstellingen, regulerende instanties en politiek. Deze gesprekken zijn erop gericht vast te stellen of er een toekomst is voor een ziekenhuis in Lelystad én in welke vorm. Directie en bewindvoerders proberen samen een oplossing voor de ontstane situatie te forceren. Informatie over de uitkomst van dat proces volgt binnenkort.

Vandaag heeft MC IJsselmeerziekenhuizen noodmaatregelen getroffen om de patiëntveiligheid te garanderen. De spoedeisende hulp is open. Het operatieschema is teruggebracht tot direct medisch noodzakelijke operaties. Daarmee is de toevoer van nieuw opgenomen patiënten beperkt.

Klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde afgeschaald

Klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde worden afgeschaald. Dit betekent dat de kinderen die langere tijd in het ziekenhuis verblijven overgeplaatst zullen worden. De verloskamers zijn dicht; zwangere vrouwen worden geholpen bij andere ziekenhuizen.

De polikliniek is open, óók voor kindergeneeskunde, verloskunde en gynaecologie. De poliklinische apotheek van het ziekenhuis kan niet alle medicatie meer leveren. Dit betekent dat patiënten moeten uitwijken naar apotheken in de omgeving.

Afspraken met cruciale leveranciers

Met cruciale leveranciers worden afspraken gemaakt om tijdens de surseance de zorg in goede banen te leiden. Leveranciers kunnen zich met vragen melden bij hun reguliere contactpersoon. Die zal hun vragen zal doorgeleiden naar het ondersteunende team van de bewindvoerders.

Bron: MC groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen