Succesvolle ondernemende vrouwen in de Accenture Innovation Awards

Array

Accenture maakte recent de top 5-finalisten per categorie van de Accenture Innovation Awards bekend. Aangezien het bedrijf zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen in de techwereld belangrijk vindt, licht het onder de finalisten zes vrouwelijke innovators uit. Op vrijdag 2 november 2018 worden de winnaars per categorie bekendgemaakt in DeFabrique in Utrecht.

In de categorie Gezondheid is BI/OND genomineerd. Deze organisatie tracht miniaturen van organen te creëren – zogenaamde organen-op-chips – om een ziekteverloop te kunnen onderzoeken en aan een oplossing tot genezing te werken. Cinzia Silvestri is co-founder en verantwoordelijk voor de dagelijkse operations en het opstellen van doelen voor BI/OND. Voorafgaand aan het oprichten van de start-up, heeft ze haar PhD in Microelectronics behaald aan de TU Delft.

SPONSH is een temperatuurgevoelig, slim textiel dat bij lage temperaturen hydrofiel wordt en grote hoeveelheden water uit lucht opneemt, zonder energie te verbruiken; als de luchttemperatuur stijgt, geeft SPONSH het verzamelde water weer af. Deze start-up ontving ook een nominatie in de categorie Voeding. Het brein achter deze uitvinding is dr. Catarina de Carvalho Esteves. Zij leidt het onderzoeksprogramma van SPONSH en adviseert over het productieproces. Daarnaast is ze universitair hoofddocent Physical Chemistry aan de Technische Universiteit Eindhoven en (co-)auteur van meer dan 47 wetenschappelijke artikelen.

Accenture Innovation Awards

De Accenture Innovation Awards worden dit jaar voor de twaalfde keer op rij georganiseerd. Met de awards worden impactvolle innovaties erkend en onderscheiden, met als doel het stimuleren en versnellen van innovatie. De competitie is toegankelijk voor zowel startende ondernemers als start-upinitiatieven binnen grote bedrijven. Het aantal categorieën waarin de awards worden uitgereikt, is dit jaar teruggebracht tot acht thema’s die relevant zijn voor de manier waarop we werken en leven. Innovaties die hierop van positieve invloed zijn, konden zich inschrijven voor maximaal twee van de acht categorieën: Gezondheid (Health), Voeding (Nutrition), Klimaat (Climate), Leven en Werken (Living & Working), Security, Onderwijs (Education), Mobiliteit (Mobility) en Financiën (Finance).

Jury

Een onafhankelijke jury beoordeelt de initiatieven uit zowel binnen- als buitenland. De jury bestaat onder anderen uit professionals uit het bedrijfsleven en de onderwijssector, opinieleiders, experts en eerdere winnaars. Naast het evalueren van de deelnemende initiatieven houden juryleden zich ook bezig met het geven van advies en aanbieden van netwerkmogelijkheden aan de deelnemers.

Kirsten Spahr van der Hoek, Innovation Lead bij Accenture Nederland: “De techwereld wordt tot op heden nog steeds veelal door mannen gedomineerd. Gelukkig zie ik steeds vaker start-ups waar een vrouw de touwtjes in handen heeft of aan de wieg van het concept heeft gestaan. Een ontwikkeling die we alleen maar aanmoedigen, want zij zijn een inspiratie voor andere vrouwen die een carrière in tech overwegen. We hopen dat de vrouwelijke ondernemers die deelnemen aan de Accenture Innovation Awards, ook een inspiratie zullen zijn voor die vrouwen. En dat een gelijke verdeling in geslacht onder innovators over een aantal jaar niets anders is dan vanzelfsprekend.”

De bekendmaking van de Accenture Innovation Awards 2018 vindt plaats op vrijdag 2 november 2018 in DeFabrique in Utrecht.

Bron: Accenture

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen