Nieuw lid Raad van Toezicht Viecuri

Met ingang van 1 november aanstaande is prof. dr. M.J. Heineman benoemd als lid van de Raad van Toezicht van VieCuri. Hij volgt in deze functie prof. dr. J. van Engelshoven op, die tot 1 januari 2018 als lid en vicevoorzitter deel uit heeft gemaakt van dit orgaan en tot eind dit jaar als adviseur aan de Raad van Toezicht verbonden is.

Maas Jan Heineman

Maas Jan Heineman (1952) was tot voor kort lid (vicevoorzitter, vicedecaan) van de Raad van Bestuur van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Hij vervulde deze bestuursfunctie van 2012 tot 2018. Hij werd in 2006 benoemd tot hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie bij de Universiteit van Amsterdam en was van 2006 tot 2012 hoofd van de Vrouwenkliniek van het AMC en voorzitter van de Divisie Vrouw-Kind.

Naast zijn werk als hoogleraar en bestuurder van het AMC vervulde de heer Heineman diverse bestuurlijke functies binnen en buiten zijn vakgebied. Zo was hij o.a. voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en voorzitter van de Bestuurscommissie UMC Zorgverzekering.

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur zijn zeer verheugd over de komst van de heer Heineman en wensen hem veel succes in de uitoefening van zijn nieuwe rol toe.

Bron: Viecuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen