Samsung onthult nieuw echografiesysteem

0
639

Samsung onthult nieuw echografiesysteem ‘HERA W10’ met volgende generatie beamforming technologie op ISUOG World Congress 2018
Vernieuwde beeldreconstructiemethode maakt diagnosticeren gemakkelijker en verbetert gebruikerservaring met innovatieve functies en ergonomie.

Samsung Medison presenteert zijn nieuwe generatie premium echografiesysteem HERA W10 en een prototype van het echografiesysteem met geïntegreerde stoel, de HERA I10. De echografiesystemen zijn aangekondigd tijdens het 28e Wereldcongres van de International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology (ISUOG) in Singapore.

HERA staat voor Hyper-aperture Enhanced Reconstruction Architecture. Om de beeldkwaliteit te verbeteren en geavanceerde technologie toe te voegen, heeft Samsung de Crystal Architecture geïntegreerd. Hetplatform van Samsung combineert Crystal Architecture met de transformatietechnologie S-Vue. Deze biedt een 11-voudige toename in verwerkingskracht en maakt de overdrachtssnelheid 10 keer sneller ten opzichte van vorige Samsung-systemen. Daarmee vergemakkelijkt het onderzoek van risicovolle zwangerschappen en de vroege diagnose van abnormale foetusomstandigheden.

“Het signaleren en diagnosticeren van risicovolle zwangerschappen moet snel en adequaat gebeuren”, zegt Sera Yoon, Business Director New Business van Samsung Benelux. “Om de zorg en efficiëntie in ziekenhuizen te verbeteren, introduceren wij het echografiesysteem HERA W10 en ons prototype HERA I10. Wij blijven de beste oplossingen bieden en brengen betekenisvolle veranderingen teweeg in de gezondheidszorg.”

Nieuwe functies voor het HERA W10 echografiesysteem bieden behandelaars een geoptimaliseerde workflow en meer informatie om uitdagingen te overwinnen.

Naadloze workflow

Naast HERA W10 onthult Samsung een prototype van HERA I10. De HERA I10 deelt hetzelfde platform als HERA W10, maar heeft een vernieuwd ergonomisch ontwerp. HERA I10 is een echografiesysteem van de volgende generatie met geïntegreerde stoel. Het ontwerp verschilt volledig van de industrienorm en voldoet aan de unieke behoeften van verloskundigen en gynaecologen. HERA I10 biedt een comfortabele ervaring voor zowel arts als patiënt door de afstand en de positie van de clinici aan te pakken en de noodzaak voor de patiënt om het lichaam te verschuiven weg te nemen. Daarnaast is de kracht die nodig is om het bedieningspaneel heen en weer te bewegen en de weerstandskracht op de pols vermindert.

Ook wordt een nieuwe echografie-oplossing SonoSync geïntroduceerd, waarmee professionals in de gezondheidszorg echoscopiebeelden in real-time bekijken. SonoSync™ biedt interactie door middel van voice chat en markeermogelijkheden, waardoor de ondersteuning op afstand verbetert. Het kan op verschillende apparaten worden geïnstalleerd, waaronder smartphones, laptops en desktop pc’s. SonoSync is ideaal voor trainingen op verschillende locaties. De Multiview-functie verhoogt daarnaast de productiviteit door meerdere afbeeldingsscans in één scherm te laten bekijken. De Samsung HERA W10 is vanaf december beschikbaar in Europa en Korea.

Bron: Samsung

Vorig artikelSpaarne Gasthuis ondertekent Green Deal Zorg 2.0
Volgend artikelToiletbeleid gemeenten schiet nog tekort
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.