Spaarne Gasthuis ondertekent Green Deal Zorg 2.0

0
720
Vlnr betrokken partijen bij de Green Deal Zorg 2.0: Vera van Vuuren (teamleider OD IJmond), Ivo van Schaik (voorzitter raad van bestuur Spaarne Gasthuis), Cora-Yfke Sikkema (wethouder Duurzaamheid gemeente Haarlem), Adriaan van Engelen (directeur Milieu Platform Zorgsector).

Het Spaarne Gasthuis heeft de Green Deal Zorg 2.0 ondertekend. Dat betekent dat het ziekenhuis versneld aan de slag gaat met de verduurzaming van de locaties in Haarlem, Hoofddorp en Heemstede.

Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie, water en voedsel. Het doel van de Green Deal Zorg is om 60% CO2-reductie in 2030 te halen. Dit sluit aan bij de doelen uit het nationale Klimaatakkoord.

Green Deal Zorg 2.0

Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis: ‘Als grote zorgorganisatie hebben wij een voorbeeldfunctie in de maatschappij. Wij willen laten zien hoe belangrijk wij duurzaamheid vinden en welke effectieve stappen wij nemen. Met het ondertekenen van de Green Deal 2.0 leggen we dit ook officieel vast, voor onszelf èn voor onze omgeving.’

Vlnr betrokken partijen bij de Green Deal Zorg 2.0: Vera van Vuuren (teamleider OD IJmond), Ivo van Schaik (voorzitter raad van bestuur Spaarne Gasthuis), Cora-Yfke Sikkema (wethouder Duurzaamheid gemeente Haarlem), Adriaan van Engelen (directeur Milieu Platform Zorgsector).

Cora-Yfke Sikkema, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Haarlem: ‘Ik ben trots dat alle Haarlemse zorginstellingen zich zo inzetten om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Het Spaarne Gasthuis is een grote speler in de zorg. Hun deelname is dus heel belangrijk.’

Praktische stappen

Het Spaarne Gasthuis heeft een duurzaamheidsbeleid waarin de afspraken van de Green Deal zijn opgenomen. Daarnaast is een werkgroep actief aan de slag om collega’s duurzaam bewust te maken. Deze werkgroep organiseerde onlangs voor de tweede keer de Week van de Duurzaamheid in het ziekenhuis. In de jaarplannen voor 2019 nemen alle afdelingen op hoe zij in praktische zin duurzaamheid inbouwen in hun activiteiten.

Bron: Spaarne Gasthuis

Vorig artikelUMCG: eiwitten blijken belangrijke sleutel in ontrafelen terugkerende leukemie
Volgend artikelSamsung onthult nieuw echografiesysteem
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.