Live talkshow op Facebook tijdens Europese Week van de Vruchtbaarheid

Array

Aanstaande maandag begint de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Het thema onvruchtbaarheid is actueel. Maar liefst één op de zes koppels heeft vruchtbaarheidsproblemen en één op de tien Nederlandse baby’s komt tegenwoordig ter wereld met behulp van IVF.

Tijdens de Europese Week van de Vruchtbaarheid wordt het online Nationaal Fertiliteit Congres georganiseerd: Gedurende zeven dagen zendt Eva van Zeeland elke dag een live talkshow op Facebook uit, waarbij professionals op het gebied van vruchtbaarheid worden geïnterviewd, zoals een fertiliteitsarts, gynaecoloog, therapeut leefstijlgeneeskunde en een huisarts. Ook komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Deze uitzendingen zijn interessant voor zowel iedereen met een kinderwens als voor professionals.

Professionals en onderwerpen

In de uitzending met gynaecoloog Dr. Wim Decleer wordt het belang van het achterhalen van de oorzaak van de onvruchtbaarheid in iedere individuele situatie onder de aandacht gebracht. Waar kan de natuurlijke vruchtbaarheid worden hersteld? Daarna kan pas worden overgaan op verdere en meer ingrijpende medische vruchtbaarheidsbehandelingen.

Orthomoleculair therapeut Drs. Wim Gelderblom gaat in op het feit dat de moderne mens tegenwoordig in vrijwel continue stress leeft door onder andere geldzorgen, slaapgebrek, toxische stoffen, tekorten in voeding, straling en alcohol. De natuur heeft het zo geregeld dat overleven vóór voortplanting gaat. Hoe kun dit worden ondervangen?

Klassieke behandeling en voedingssupplement

Internist en hormoonspecialist Prof. Dr. Frank Comhaire legt uit dat de zaadkwaliteit zeker te verbeteren is. “Voorheen dacht men dat er met de zaadkwaliteit van de man niets meer te doen was. Maar we kregen meer zwangerschappen in kortere tijd wanneer we naast de klassieke behandeling ook een voedingssupplement toedienden”, aldus Dr. Comhaire.

Samen Natuurlijk Zwanger Worden

Eva van Zeeland praat tijdens de uitzendingen ook met enkele koppels die meededen met met project ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’. Acht stellen met een langdurige onvervulde kinderwens kozen een jaar geleden voor het ondersteunen van hun natuurlijke vruchtbaarheid met het natuurlijke Pre-Conceptie Plan van Samen Natuurlijk Zwanger Worden. Ze verbeterden hun voeding, gebruikten voedingssupplementen en kregen begeleiding van professionals. En met groot succes; inmiddels zijn zes van de acht koppels zwanger en zijn ook al de eerste vijf baby’s geboren. En dat op geheel natuurlijke wijze.

Registreren voor het Nationaal Fertiliteit Congres

De live talkshows zijn erg interessant voor iedereen met een kinderwens én voor professionals die in hun praktijk te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen.
Koppels met een kinderwens kunnen direct zelf aan de slag om hun natuurlijke vruchtbaarheid te vergroten of zelfs te herstellen. Opgeven kan via: https://missnatural.nl/congres/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen