Start-up Proud Breast staat in de finale van de ASN bank Wereldprijs 2018

0
1208

Start-up Proud Breast staat in de finale van de ASN bank Wereldprijs 2018.
Een geweldige erkenning van hun missie om vrouwen, die een borst missen, positief in hun kracht te zetten met mooie comfortabele producten.

De Qup is een duurzame en comfortabele externe borstprothese ontwikkeld door Proud Breast vanuit persoonlijke onvrede met de huidige sillicone prothese. Deze modieuze oplossing zet vrouwen die een borst missen weer in hun kracht, aldus ondernemers Clary Scheres, Frances Zitter en Suzanne Kemps

Qups van Proud Breast

Proud Breast biedt met Qups een duurzame en comfortabele externe borstprothese.

In 2016 is ontwerper en ondernemer Suzanne Kemps gestart met de ontwikkeling van een duurzame externe borstprothese oplossing. Zelf draagt ze sinds enkele jaren een externe borstprothese. Suzanne: “De eerste periode was ik vooral bezig met overleven en weer beter worden. Inmiddels ben ik een paar jaar verder en voel ik me weer een gezonde vrouw. Als ontwerper ben ik gaan nadenken over hoe mijn droom-prothese eruit zou zien. Duurzaam, comfortabel, passend in mooie en betaalbare lingerie. Wat begon als een wild idee, wordt steeds serieuzer. De erkenning van KWF als meest kansrijke Startup die bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven, was dan ook een belangrijke mijlpaal”. Mei 2017 zijn Clary Scheres en Frances Zitter als compagnons ingestapt. Als team ondernemers hebben ze de ambitie om wereldwijd vrouwen te voorzien van Qups van Proud Breast, en hen zo te bevestigen in hun zelfvertrouwen als sterke vrouwen.

Help je Proud Breast de publieksprijs te winnen met jouw stem?

Proud Breast heeft met de Qups een duurzame en comfortabele externe borstprothese ontwikkeld. De directe voordelen van de Qup zijn dat deze · comfortabel aanvoelt door de toepassing van ademende materialen, · slechts 15% van de bestaande prothese weegt, · past in reguliere lingerie en · online te koop is. De indirecte voordelen van de Qup zijn dat deze · door het comfort bijdraagt aan de kwaliteit van leven na borstkanker, · door de ruime keuze in kleur, stijl en prijs vrouwen meer vrijheid geeft, · door het zorgeloze gebruik vrouwen helpt zich sneller vitaal te voelen en · door de modieuze aanpak vrouwen weghaalt uit het medische circuit. Er is niet langer sprake van een apart ‘prothese-product’, maar van een geïntegreerd lingerie item dat past bij het nieuwe lichaam van vrouwen met één of géén borst. Zorgeloos winkelen, zorgeloos aan- en uitkleden en zorgeloos draagcomfort.

Maatschappelijke impact ·· De Qup past in reguliere lingerie. Grote voordeel is dat dit vrouwen weghaalt uit de klinische wereld, en dat ze zich weer gezond en geaccepteerd kunnen voelen. Bovendien biedt dit vrouwen weer een grotere keuzevrijheid in lingerie, zowel in stijl, pasvorm, alsmede in prijssegmentatie. De consequentie is dat de ketens van de prothese oplossingen, met onze oplossing, grotendeels zal integreren in de reguliere lingerie keten.

Via Clary Scheres, Frances Zitter en Suzanne Kemps

Vorig artikelWat wijzigen de zorgverzekeraars in 2019?
Volgend artikelBorstkanker nacontrole kan minder intensief
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.