St. Anna Zorggroep lanceert Innovatieplatform voor en door medewerkers

Array

St. Anna Zorggroep stimuleert medewerkers actief hun verbeterinitiatieven te verwezenlijken
Komende jaren besteedt de St. Anna Zorggroep heel bewust aandacht aan het stimuleren van innovaties: klein en groot. Bedacht en uitgevoerd door medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Op 8 november onderstreepte Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur, het belang hiervan. Dit deed zij door de lancering van het SparkleInnovatieplatform. Een platform voor en door medewerkers, dat ruimte en ondersteuning geeft om verbeterinitiatieven te delen, er mee te experimenten en te kunnen realiseren.

Innovatieplatform

De St. Anna Zorggroep stimuleert via het Sparkle Innovatieplatform medewerkers hun kennis en betrokkenheid in te zetten om de zorg aan patiënten en cliënten telkens weer een stap verder te brengen. “Onze medewerkers zijn tenslotte de oren en ogen van de Zorggroep. Zij hebben contact met onze patiënten en cliënten. Zij weten wat leeft en hebben allerlei ideeën. Hun betrokkenheid en doekracht willen we ten volle blijven benutten.”, aldus Ingrid Wolf. Tevens wil de Zorggroep medewerkers de kans bieden actief mee te denken en te bouwen aan een prettige en uitdagende werkomgeving, nu en in de toekomst.

 

Voor en door medewerkers

Het Innovatieplatform bestaat uit drie pijlers. Allereerst is het een podium om goede ideeën te delen en elkaar te inspireren. Tweewekelijks wordt een nieuw initiatief binnen de organisatie in de spotlight gezet. Ook wordt regelmatig een werkbezoek of een inspiratiesessie met ‘iemand van buiten’ georganiseerd. Ten tweede is het een collegiale steun in de rug. Een groep enthousiaste medewerkers, de zogenaamde Sparklers, staat klaar om collega’s met een goed idee, waar nodig, te ondersteunen bij de realisatie hiervan. Dit kan door te helpen bij het opstellen van een planning of begroting, door een klankbord te zijn of door mee te denken wie betrokken zou moeten worden om het idee te kunnen realiseren. Ook kunnen de Sparklers trainingen en workshops verzorgen waarin zij collega’s handvatten en methodieken (o.a. SCRUM) aanreiken om snel en eenvoudig met een idee aan de slag te gaan. Tot slot biedt het platform ook stimuleringsbudgetten. Waar nodig is er via het platform geld beschikbaar om met een idee te experimenteren.

 

Energie

Hoewel het platform officieel per 8 november is gelanceerd, is in de afgelopen periode niet stilgezeten. Achter de schermen is volop geëxperimenteerd met de drie pijlers van het platform. Dit leidde al tot allerlei ideeën en realisatie van een aantal verbeterideeën. “Ik heb gemerkt hoeveel energie de afgelopen tijd is losgekomen. Ideeën worden breder gedeeld en sneller opgepakt. Ik zie een AnnaBeweegt route over de verpleegafdelingen en nieuwe manieren van voorlichting- en scholing ontstaan. Prachtig. Dat wil ik uitbouwen, want dat is goed voor onze patiënten, onze medewerkers en onze Zorggroep. Het platform is een middel om ons daarbij te helpen”, aldus Ingrid Wolf.

Bron: St. Anna Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen