Foto (Saxenburgh Groep): De heer Boxem uit Klazienaveen heeft de 1000e staaroperatie ondergaan, uitgevoerd door oogarts Tyl ((2e van links).

Oogartsen Saxenburgh Groep verrichten 1000e staaroperatie

Array

Op 13 november heeft oogarts Tyl de 1000e staaroperatie van dit jaar verricht in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep. Dit is ruimschoots meer dan de 850 staaroperaties die hij en zijn collega Ponsioen normaal gesproken jaarlijks uitvoeren in het Hardenbergse ziekenhuis. Reden om even stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal. De heer Boxem uit Klazienaveen was de patiënt bij wie de 1000e ingreep plaatsvond. Hij kreeg een bloemetje overhandigd namens het hele staarteam.

Meneer is blij dat hij geopereerd is. Over een aantal weken volgt een staaroperatie aan zijn andere oog. Daarna verwacht hij weer onbeperkt te kunnen autorijden, wat hij graag doet.

Foto (Saxenburgh Groep): De heer Boxem uit Klazienaveen heeft de 1000e staaroperatie ondergaan, uitgevoerd door oogarts Tyl ((2e van links).

Foto (Saxenburgh Groep):
De heer Boxem uit Klazienaveen heeft de 1000e staaroperatie ondergaan, uitgevoerd door oogarts Tyl ((2e van links).

Staaroperatie

De Saxenburgh Groep heeft dit jaar extra inspanningen geleverd om meer staaroperaties te kunnen uitvoeren, om de toegangstijden zo kort mogelijk te houden. De verwachting is, dat dit jaar zo’n 1.200 patiënten met staar geholpen kunnen worden.

Bron: SXB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen