Spaarne Gasthuis aan de slag met start ups

0
838

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld. Op maandag 12 november tekenden 9 start ups een samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis. De komende maanden gaan zij samen met verpleegkundigen en specialisten aan de slag met innovatieve pilots op verschillende afdelingen. Door samen te leren wordt een gemeenschappelijk doel bereikt: betere zorg voor de patiënt.

Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur, vertelt: “Met dit programma willen wij veelbelovende start ups en zorgprofessionals bij elkaar brengen. Als ziekenhuis kunnen wij veel leren van deze jonge ondernemers. Voor de start ups is het een mooie kans om hun product of dienst te testen in de praktijk. Omdat we starten met korte pilots kunnen we snel aan de slag met ideeën die ten goede komen aan patiënten.”

Samenwerkingsovereenkomst start ups

De 9 start ups kregen maandag na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst een masterclass van Rockstart. Een bedrijf met veel ervaring in het samenwerken met en begeleiden van start ups. Hierna was een ‘Meet The Start Ups’ kennismakingslunch georganiseerd in het medewerkersrestaurant in Hoofddorp. Hier konden medewerkers van het Spaarne Gasthuis kennis maken met de jonge ondernemers.

“Dit geeft energie!”

Marianne Schild-Schuit, afdelingshoofd orthopedie: “Zo’n kennismakingslunch is de perfecte manier om elkaar te ontmoeten. Het gesprek met elkaar aangaan en kennis en tips uitwisselen. Dat geeft energie en zo ben ik beter op de hoogte van wat de start ups voor ons kunnen betekenen”.

Tevens was er een crowdfunding actie waarbij medewerkers konden stemmen op hun favoriete start up. De winnaar hiervan krijgt een geldbedrag toegekend voor de pilot.

Eind januari 2019 lopen de pilots af en presenteren de afdelingen samen met de start ups het resultaat.

Meer weten? Ga naar www.spaarnegasthuis.nl/innovatieprogramma