Spaarne Gasthuis aan de slag met start ups

Array

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld. Op maandag 12 november tekenden 9 start ups een samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis. De komende maanden gaan zij samen met verpleegkundigen en specialisten aan de slag met innovatieve pilots op verschillende afdelingen. Door samen te leren wordt een gemeenschappelijk doel bereikt: betere zorg voor de patiënt.

Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur, vertelt: “Met dit programma willen wij veelbelovende start ups en zorgprofessionals bij elkaar brengen. Als ziekenhuis kunnen wij veel leren van deze jonge ondernemers. Voor de start ups is het een mooie kans om hun product of dienst te testen in de praktijk. Omdat we starten met korte pilots kunnen we snel aan de slag met ideeën die ten goede komen aan patiënten.”

Samenwerkingsovereenkomst start ups

De 9 start ups kregen maandag na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst een masterclass van Rockstart. Een bedrijf met veel ervaring in het samenwerken met en begeleiden van start ups. Hierna was een ‘Meet The Start Ups’ kennismakingslunch georganiseerd in het medewerkersrestaurant in Hoofddorp. Hier konden medewerkers van het Spaarne Gasthuis kennis maken met de jonge ondernemers.

“Dit geeft energie!”

Marianne Schild-Schuit, afdelingshoofd orthopedie: “Zo’n kennismakingslunch is de perfecte manier om elkaar te ontmoeten. Het gesprek met elkaar aangaan en kennis en tips uitwisselen. Dat geeft energie en zo ben ik beter op de hoogte van wat de start ups voor ons kunnen betekenen”.

Tevens was er een crowdfunding actie waarbij medewerkers konden stemmen op hun favoriete start up. De winnaar hiervan krijgt een geldbedrag toegekend voor de pilot.

Eind januari 2019 lopen de pilots af en presenteren de afdelingen samen met de start ups het resultaat.

Meer weten? Ga naar www.spaarnegasthuis.nl/innovatieprogramma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen